Slide
Slide

Broszury i ulotki

Publikacje w 2021 roku

 

Zagrożenia w hodowli pszczół – choroby i szkodniki pszczoły miodnej

 

Rolniczy handel detaliczny

 

Innowacyjne rozwiązania techniczne w siewniku do podsiewu użytków zielonych, służące poprawie ilości i jakości paszy dla przeżuwaczy oraz ochronie gleb, wód i klimatu

 

Rolniku! Dopłaty bez tajemnic! Złóż eWniosekPlus z doradcą PODR Szepietowo
Publikacje w 2020 roku

 

Przewodnik pola doświadczalnego PODR Szepietowo

 

Podlaskie Centrum Technologii Rolno – Spożywczych w Szepietowie

 

Proso – zapomniane zboże?

 

Przetwórstwo surowców rolniczych w ramach działalności marginalnej lpkalnej ograniczonej (MLO)

 

Rejestracja produktów na Listę Produktów Tradycyjnych – porady praktyczne

 

Bezpłatna internetowa platforma sprzedażowa – podlaski ebazarek
Publikacje w 2019 roku
  Technologia uprawy gryki – K. Zawojski
 

Notatnik ewidencji zabiegów ochrony roślin, zabiegów agrotechnicznych związanych z nawożeniem azotem

  Uprawa podstawowych gatunków zbóż i rzepaku – K. Kulik
Publikacje w 2018 roku
Przewodnik pola doświadczalnego PODR w Szepietowie – M. Godlewski
  Grupy producenckie. Jak założyć grupę producentów w ramach PROW 2014-2020  – P. Gąsiorek
  Podatki w rolnictwie – A. Czarkowska
  Zdrowy styl życia – J. Czarkowska
  Zdrowy styl życia – porady i przepisy kulinarne – J. Czarkowska
Publikacje w 2017 roku
 

Znaczenie roślin motylkowatych i ich mieszanek z trawami w zmianowaniu i produkcji wysokowartościowych pasz – Ł. Mioduszewski

 

  Nasadzenia ozdobne w wiejskich ogrodach przydomowych – I. Targ
Bezpieczeństwo żywności ubój z konieczności poza rzeźnią
  Wyniki Doświadczeń terenowych za rok 2016
  Uwarunkowania organizacyjno-prawne w agroturystyce – J. Czarkowska
  Zakładanie ogrodu terapeutycznego w zagrodzie wiejskiej – I. Targ, B. Płoszaj-Witkowska
  Systemy zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności – S. Sikorska
Publikacje w 2016 roku
Pobierz Wyniki doświadczeń terenowych za rok 2015 – Praca zbiorowa
2016 oze Odnawialne źródła energii w województwie podlaskim – E. Mystkowski
2016 pola Przewodnik pola doświadczalnego PODR w Szepietowie – M. Godlewski
2016 nasadzenia Nasadzenia ozdobne w wiejskich ogrodach przydomowych – I. Targ
2016 r lokalny Rozwój lokalny kierowany przez społeczność – metoda rozwoju obszarów wiejskich przy wsparciu środków zaangażowanych w LGD – Tomasz Śnieciński
2016 z styl Zdrowy styl życia – porady i przepisy kulinarne – Joanna Czarkowska
2016 grupy pr Jak założyć grupę producentów w ramach PROW 2014-2020 – Paweł Gąsiorek –
Publikacje w 2015 roku
2015 wyniki Wyniki doświadczeń terenowych za rok 2014 – Praca zbiorowa
2015 ziemniak Charakterystyka odmian ziemniaka jadalnego i skrobiowego – E. S. Stefaniak
2015 kdpr Zagospodarowanie zagrody wiejskiej zgodnie z KDPR – J. Czarkowska
2015 g ekolog Zarządzanie gospodarstwem ekologicznym – M. Wróblewska
2015 p rs Program rolno-środowiskowo-klimatyczny i rolnictwo ekologiczne w PROW 2014-2020 – M. Wróblewska
2015 styl z Zdrowy styl życia – J. Czarkowska
2015 agrotu Organizacja gospodarstwa agroturystycznego – J. Czarkowska
2015 pasieka Organizacja i znaczenie pasieki wędrownej – A. Boguta
2015 zboza Nowoczesne metody produkcji zbóż – A. Markowski
2015 podatki Podatki w rolnictwie – A. Czarkowska
2015 budow Nowe trendy i innowacje technologiczne w budownictwie inwentarskim – K. Szmurło
2015 zywie Racjonalne podejście do żywienia wysokoprodukcyjnych krów mlecznych – O. Pawłowska
Publikacje w 2014 roku
Wyniki doświadczeń terenowych za rok 2013 – Praca zbiorowa
2014 integro Integrowana ochrona roślin – A. Maciąg
2014 budow Wybrane normy produkcji zwierzęcej oraz przykłady rozwiązań technologicznych w budynkach inwentarskich – T. Kruszewski, O. Pawłowska, K. Szmurło
2014 p regio Produkt lokalny województwa podlaskiego – J. Czarkowska, E. Stańczuk
2014 rzepak Nowoczesna technologia uprawy rzepaku ozimego – E. S. Stefaniak
2014 ngo Aktywizacja społeczna poprzez Lokalne Grupy Działania i stowarzyszenia rejestrowe – sposobem na rozwój obszarów wiejskich – T. Śnieciński
2014 mol Przetwórstwo rolno-spożywcze w formie działalności marginalnej, ograniczonej, lokalnej (MOL) – B. Pruszyńska
Skip to content