Broszury i ulotki

Publikacje w 2019 roku
 Technologia uprawy gryki – K. Zawojski
 

Notatnik ewidencji zabiegów ochrony roślin, zabiegów agrotechnicznych związanych z nawożeniem azotem

 Uprawa podstawowych gatunków zbóż i rzepaku – K. Kulik
Publikacje w 2018 roku
Przewodnik pola doświadczalnego PODR w Szepietowie – M. Godlewski
 Grupy producenckie. Jak założyć grupę producentów w ramach PROW 2014-2020  – P. Gąsiorek
 Podatki w rolnictwie – A. Czarkowska
 Zdrowy styl życia – J. Czarkowska
 Zdrowy styl życia – porady i przepisy kulinarne – J. Czarkowska
Publikacje w 2017 roku
 

Znaczenie roślin motylkowatych i ich mieszanek z trawami w zmianowaniu i produkcji wysokowartościowych pasz – Ł. Mioduszewski

 

 Nasadzenia ozdobne w wiejskich ogrodach przydomowych – I. Targ
Bezpieczeństwo żywności ubój z konieczności poza rzeźnią
 Wyniki Doświadczeń terenowych za rok 2016
 Uwarunkowania organizacyjno-prawne w agroturystyce – J. Czarkowska
 Zakładanie ogrodu terapeutycznego w zagrodzie wiejskiej – I. Targ, B. Płoszaj-Witkowska
 Systemy zapewniania jakości i bezpieczeństwa żywności – S. Sikorska
Publikacje w 2016 roku
PobierzWyniki doświadczeń terenowych za rok 2015 – Praca zbiorowa
2016 ozeOdnawialne źródła energii w województwie podlaskim – E. Mystkowski
2016 polaPrzewodnik pola doświadczalnego PODR w Szepietowie – M. Godlewski
2016 nasadzeniaNasadzenia ozdobne w wiejskich ogrodach przydomowych – I. Targ
2016 r lokalnyRozwój lokalny kierowany przez społeczność – metoda rozwoju obszarów wiejskich przy wsparciu środków zaangażowanych w LGD – Tomasz Śnieciński
2016 z stylZdrowy styl życia – porady i przepisy kulinarne – Joanna Czarkowska
2016 grupy prJak założyć grupę producentów w ramach PROW 2014-2020 – Paweł Gąsiorek –
Publikacje w 2015 roku
2015 wynikiWyniki doświadczeń terenowych za rok 2014 – Praca zbiorowa
2015 ziemniakCharakterystyka odmian ziemniaka jadalnego i skrobiowego – E. S. Stefaniak
2015 kdprZagospodarowanie zagrody wiejskiej zgodnie z KDPR – J. Czarkowska
2015 g ekologZarządzanie gospodarstwem ekologicznym – M. Wróblewska
2015 p rsProgram rolno-środowiskowo-klimatyczny i rolnictwo ekologiczne w PROW 2014-2020 – M. Wróblewska
2015 styl zZdrowy styl życia – J. Czarkowska
2015 agrotuOrganizacja gospodarstwa agroturystycznego – J. Czarkowska
2015 pasiekaOrganizacja i znaczenie pasieki wędrownej – A. Boguta
2015 zbozaNowoczesne metody produkcji zbóż – A. Markowski
2015 podatkiPodatki w rolnictwie – A. Czarkowska
2015 budowNowe trendy i innowacje technologiczne w budownictwie inwentarskim – K. Szmurło
2015 zywieRacjonalne podejście do żywienia wysokoprodukcyjnych krów mlecznych – O. Pawłowska
Publikacje w 2014 roku
Wyniki doświadczeń terenowych za rok 2013 – Praca zbiorowa
2014 integroIntegrowana ochrona roślin – A. Maciąg
2014 budowWybrane normy produkcji zwierzęcej oraz przykłady rozwiązań technologicznych w budynkach inwentarskich – T. Kruszewski, O. Pawłowska, K. Szmurło
2014 p regioProdukt lokalny województwa podlaskiego – J. Czarkowska, E. Stańczuk
2014 rzepakNowoczesna technologia uprawy rzepaku ozimego – E. S. Stefaniak
2014 ngoAktywizacja społeczna poprzez Lokalne Grupy Działania i stowarzyszenia rejestrowe – sposobem na rozwój obszarów wiejskich – T. Śnieciński
2014 molPrzetwórstwo rolno-spożywcze w formie działalności marginalnej, ograniczonej, lokalnej (MOL) – B. Pruszyńska
Skip to content