Zaproszenie do udziału w konferencji pn.
„Urynkowienie żywności tradycyjnej szansą na rozwój małych gospodarstw, na przykładzie woj. podkarpackiego i świętokrzyskiego”w dniach 02-03.10.2019 r.
Działanie współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 w zakresie SIRPlan Operacyjny na lata 2018–2019.
Celem działania jest uzyskanie wiedzy i poznanie innowacyjnych metod wprowadzania żywności tradycyjnej na rynek w oparciu o dobre przykłady z województwa podkarpackiego i świętokrzyskiego. Wyprodukowanie żywności opartej o tradycyjne procedury wymaga innowacyjnego (nowoczesnego) podejścia wprowadzania na rynek (np. reklamy, konfekcjonowanie, formy sprzedaży – internet).
Działanie jest skierowane do:
– mieszkańców obszarów wiejskich województwa podlaskiego
– rolników
– doradców rolnych,
w szczególności zajmujących się zawodowo żywnością tradycyjną i jej urynkowieniem.
Program konferencji obejmuje zagadnienia związane ze znaczeniem turystyki kulinarnej w regionie, szlaków kulinarnych w ujęciu biznesowym, wykorzystaniem lokalnego potencjału, zwiększeniem efektywności kanałów i form sprzedaży produktów, a także roli marketingu w urynkowieniu żywności tradycyjnej.Prelegentami będą krajowi eksperci/ praktycy w dziedzinie urynkowienia żywności tradycyjnej.
Osoby zainteresowane udziałem w konferencji proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i złożenie jej do16.09.2019 r. (poniedziałek) do godz.15.30 w Sekcji Przedsiębiorczości Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich w PODR Szepietowo (pokój nr 29), bądź przesłanie zeskanowanego zgłoszenia na pocztę e-mail na adres tsniecinski@odr-szepietowo.pl(decyduje data wpływu).
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje Komisja powołana przez Dyrektora PODR.
Szczegółowe informacje można uzyskać w PODR w Szepietowie. Osoba do kontaktu: Tomasz Śnieciński, tel. 86 275 89 29, e-mail: tsniecinski@odr-szepietowo.pl
Załączniki