Agroturystyka, turystyka – najważniejsze obowiązki i zwolnienia

mar 11, 2016

8 marca 2016 r. w sali UG w Puńsku odbył się wykład pt. „Organizacja działalności turystycznej w tym agroturystycznej”. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem, mówiono przede wszystkim o przepisach prawnych w zakresie żywienia gości. Słuchaczki wykładu przywitał wójt gminy Puńsk, złożył życzenia z okazji Dnia Kobiet.

Podkreślono, jak ważną rolę w żywieniu turystów pełni znajomość i przestrzeganie podstawowych zasad higieniczno-sanitarnych, zapewnienie właściwego bezpieczeństwa i wysokiej jakości zdrowotnej przygotowywanych posiłków. Przedstawiono również, jak ważne znaczenie w żywieniu ma produkt regionalny, znajomość przygotowania i serwowania.

Uczestniczki wykładu zapoznały się z Kategoryzacją Wiejskiej Bazy Noclegowej w procesie tworzenia produktu turystycznego i agroturystycznego. Interesowano się również ulgami podatkowymi. Co obejmują zwolnienia i jakie warunki należy spełnić, aby z ich skorzystać .


Danuta Bobin

Skip to content