
Warsztaty odbędą się kolejno w dniach: 09.06.2025 r.; 10.06.2025 r.; 12.06.2025 r.; 13.06.2025 r. w godzinach wskazanych w załączonym programie w Podlaskim Centrum Technologii Rolno Spożywczych, działającym przy Podlaskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Szepietowie (Szepietowo Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo).
Warsztaty są skierowane do mieszkańców województwa podlaskiego w tym do rolników, producentów i konsumentów żywności oraz doradców rolniczych.
Głównym celem operacji jest wymiana informacji i doświadczeń oraz dyskusje, w ramach których hodowcy bydła mięsnego będą mieli okazję do budowania sieci współpracy, zdobywania nowej wiedzy i umiejętności. Uczestnicy spotkań zapoznają się z najnowszymi technologiami i innowacjami w dziedzinie hodowli bydła ras mięsnych. Celem operacji jest także rozpowszechnianie wśród mieszkańców obszarów wiejskich województwa podlaskiego wiedzy na temat przetwórstwa wołowiny pochodzącej z własnego gospodarstwa na małą skalę oraz promowanie krótkich łańcuchów dostaw.
Osoby zainteresowane udziałem w warsztatach, proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i dostarczenie jej osobiście do PODR w Szepietowie pok. nr 24 lub przesłanie e-mailem (skan wypełnionego i podpisanego formularza) na adres: dpoltorak@odr-szepietowo.pl lub przesłanie pocztą tradycyjną na adres: Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo z dopiskiem Dorota Półtorak pok. nr 24, do dnia 04.06.2025 r. do godziny 10.00.
Osoba do kontaktu: Dorota Półtorak 504 666 744, 86 275 89 24 .
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc, o zakwalifikowaniu się do udziału w warsztatach, będzie decydować kolejność zgłoszeń.
Załączniki:
Dorota Półtorak
PODR Szepietowo

