Organizatorem operacji jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.
Celem operacji jest podniesienie wiedzy grupy docelowej, tj. przetwórców żywności, rolników, przedstawiciele instytucji doradczych w zakresie wykorzystania mięsa ras rodzimych trzody chlewnej, przetwarzania i sprzedaży mięsa pozyskanego z tych ras. Ponadto przedsięwzięcie to przyczyni się do zwiększenia świadomości i upowszechniania wiedzy w zakresie roli i znaczenia ras rodzimych świń jako ważnego sektora przetwórstwa rolno-spożywczego na obszarach wiejskich. Przedstawione zostaną formy promocji i budowania marki produktów pozyskiwanych z mięsa ras rodzimych. Dzięki warsztatom uczestnicy wykorzystają zdobytą wiedzę w swoich gospodarstwach rolnych, przedsiębiorstwach na obszarach wiejskich oraz będą inspirować innych do podjęcia podobnej działalności.
Osoby wyrażające chęć udziału w warsztatach proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i złożenie jej do 07 kwietnia 2025 r. do godziny 12.00 do Sekcji Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki w PODR Szepietowo (pokój nr. 28), bądź przesłanie zeskanowanego zgłoszenia na e-mail: bpulawska@odr-szepietowo.pl (decyduje data wpływu).
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje kolejność zgłoszeń.
Szczegółowe informacje można uzyskać w PODR Szepietowo.
Osoba do kontaktu: Beata Puławska tel. 86 275 89 29, e-mail: bpulawska@odr-szepietowo.pl
Beata Puławska
PODR Szepietowo