Zaproszenie do udziału w warsztatach pn.: „Dziedzictwo kulinarne polskich ras rodzimych – wykorzystanie mięsa wieprzowego i drobiowego” (etap I – wieprzowina) w terminie 11-13.04.2025r.

mar 31, 2025 | Aktualności

Organizatorem operacji jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.

Celem operacji jest podniesienie wiedzy grupy docelowej, tj. przetwórców żywności, rolników, przedstawiciele instytucji doradczych w zakresie wykorzystania mięsa  ras rodzimych trzody chlewnej, przetwarzania i sprzedaży mięsa pozyskanego z tych ras. Ponadto przedsięwzięcie to przyczyni się do zwiększenia świadomości i upowszechniania wiedzy w zakresie roli i znaczenia ras rodzimych świń jako ważnego sektora  przetwórstwa rolno-spożywczego na obszarach wiejskich. Przedstawione zostaną formy promocji i budowania marki produktów pozyskiwanych z mięsa ras rodzimych. Dzięki warsztatom uczestnicy wykorzystają zdobytą wiedzę w swoich gospodarstwach rolnych, przedsiębiorstwach na obszarach wiejskich oraz będą inspirować innych do podjęcia podobnej działalności.

Osoby wyrażające chęć udziału w warsztatach proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i złożenie jej do 07 kwietnia 2025 r. do godziny 12.00 do Sekcji Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki w PODR Szepietowo (pokój nr. 28), bądź  przesłanie zeskanowanego zgłoszenia na e-mail: bpulawska@odr-szepietowo.pl (decyduje data wpływu).

Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje kolejność zgłoszeń.

Szczegółowe informacje można uzyskać w PODR Szepietowo.

Osoba do kontaktu: Beata Puławska tel. 86 275 89 29, e-mail: bpulawska@odr-szepietowo.pl

formularz zgłoszeniowy

regulamin uczestnictwa

Beata Puławska

PODR Szepietowo

Odsłony : 100
Przejdź do treści