Warsztaty odbędą się w dniu 12.10.2022 r. w Podlaskim Centrum Technologii Rolno‑Spożywczych, działającym przy Podlaskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Szepietowie (Szepietowo Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo).
Warsztaty są skierowane do:
- mieszkańców obszarów wiejskich województwa podlaskiego:
- planujących rozpoczęcie działalności związanej z przetwórstwem surowców rolnych,
- zainteresowanych tematyką przetwórstwa mięsa,
- doradców propagujących zakładanie i rozwój RHD i MLO oraz tworzenie krótkich łańcuchów dostaw,
- przedstawicieli instytucji wspierających promocję i rozwój obszarów wiejskich w tym RHD i MLO oraz tworzenie krótkich łańcuchów dostaw.
Na warsztatach poruszone będą tematy: przetwórstwo mięsa, produkcja i sprzedaż żywności pochodzenia zwierzęcego w ramach RHD bądź MLO, ulepszone receptury wyrobów mięsnych oraz bezpośrednia sprzedaż wytworzonych produktów konsumentowi finalnemu, a więc promowanie krótkich łańcuchów dostaw.
Podczas warsztatów uczestnicy zdobędą praktyczne umiejętności z zakresu wytwarzania produktów mięsnych.
Osoby zainteresowane udziałem w seminarium proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i dostarczenie jej:
– osobiście do PODR Szepietowo pok. nr 28 lub,
– e-mailem (skan wypełnionego i podpisanego formularza) na adres: pszewczuk@odr-szepietowo.pl lub,
– pocztą tradycyjną na adres: Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo z dopiskiem Paulina Szewczuk pok. nr 28.
Zgłoszenia przyjmowane będą do dnia 10.10.2022 r., do godziny 12.00.
Osoba do kontaktu: Paulina Szewczuk, tel.: 86 275 89 28.
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.