Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie wraz z partnerami: Mazowieckim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Warszawie, Warmińsko-Mazurskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Olsztynie, Lubelskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Końskowoli
zapraszają
do bezpłatnego udziału w operacji składającej się z konferencji połączonej z wizytami studyjnymi w małych przetwórniach pt.
„Jakość i bezpieczeństwo żywności w małym przetwórstwie rolno – spożywczym”
realizowanym w dniach 05 – 06 września 2018 roku w województwie podlaskim
Celem przedsięwzięcia jest podniesienie świadomości i wiedzy w zakresie zachowania bezpieczeństwa i wysokiej jakości wytwarzanej żywności jako warunków podstawowych przy małym przetwórstwie rolno – spożywczym.
Do udziału szczególnie zachęcamy rolników i innych mieszkańców obszarów wiejskich zainteresowanych podjęciem małego przetwórstwa rolnego, już prowadzący przetwórstwo, oraz doradców rolniczych.
W przedsięwzięciu mogą wziąć udział mieszkańcy województwa podlaskiego,warmińsko-mazurskiego, mazowieckiego i lubelskiego.
Osoby zainteresowane udziałem w wyjeździe proszone są o wypełnienie karty zgłoszenia z klauzulą informacyjną i złożenie do 29 sierpnia 2018 r. do godz.15.00 jest i przesłanie skanu na e-maila; bozena_pruszynska@interia.pl, tel.666 337 315
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc (25 uczestników) o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje Komisja powołana przez dyrektora właściwego terytorialnie WODR.
Dokumenty do pobrania:
Karta zgłoszenia z klauzulą informacyjną
Koordynatorem projektu jest: Bożena Pruszyńska,
e-mail: bpruszynska@odr-szepietowo.pl
tel. (86) 275 89 29