Szkolenie dotyczące produktów przetworzonych metodami tradycyjnymi

kwi 25, 2018 | Archiwum aktualności

Sekretariat krajowej sieci obszarów wiejskich ogłasza rekrutację na szkolenie pt. „Innowacyjne rozwiązania w zakresie produktów przetworzonych metodami tradycyjnymi (sery podpuszczkowe, mięso, wędliny)”. Szkolenie odbędzie się 29 czerwca 2016 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego.

Program szkoleniowy obejmuje następujące zagadnienia:

  • znakowanie produktów spożywczych w świetle nowych przepisów prawnych ze szczególnych uwzględnieniem zmian na etykietach żywności,
  • wymogi higieniczno-sanitarne i weterynaryjne dotyczące żywności przetworzonej i nieprzetworzonej w świetle przepisów prawnych,
  • zmiany na etykietach żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczych, czytelności etykiet, kar za wprowadzenie konsumenta w błąd, obowiązkowych informacji na etykietach,
  • jak opracować etykietę?
  • opracowanie i omówienie etykiet sera dojrzewającego, wyrobu wędzonego.

Pliki do pobrania:

Szczegółowe informacje .PDF

Formularz zgłoszeniowy .PDF

Skip to content