Sekretariat krajowej sieci obszarów wiejskich ogłasza rekrutację na szkolenie pt. „Innowacyjne rozwiązania w zakresie produktów przetworzonych metodami tradycyjnymi (sery podpuszczkowe, mięso, wędliny)”. Szkolenie odbędzie się 29 czerwca 2016 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego.
Program szkoleniowy obejmuje następujące zagadnienia:
- znakowanie produktów spożywczych w świetle nowych przepisów prawnych ze szczególnych uwzględnieniem zmian na etykietach żywności,
- wymogi higieniczno-sanitarne i weterynaryjne dotyczące żywności przetworzonej i nieprzetworzonej w świetle przepisów prawnych,
- zmiany na etykietach żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczych, czytelności etykiet, kar za wprowadzenie konsumenta w błąd, obowiązkowych informacji na etykietach,
- jak opracować etykietę?
- opracowanie i omówienie etykiet sera dojrzewającego, wyrobu wędzonego.
Pliki do pobrania: