Nowo powstająca Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa największych przedsiębiorców branży żywności ekologicznej, której i Ty możesz być częścią! Misją Izby jest edukowanie polskiego społeczeństwa, czym jest żywność ekologiczna, gdzie jej szukać, na co zwrócić szczególną uwagę oraz jak powinna być produkowana i oznakowana.
Zalety członkowstwa w Polskiej Izbie Żywności Ekologicznej:
- okazja do upowszechniania rolnictwa ekologicznego oraz promowania działań poszczególnych członków Izby
- dotarcie do szerszej grupy odbiorów, poprzez kampanie społeczne, targi branżowe chcemy wpływać na władze i przepisy kładąc szczególny nacisk na zasady certyfikacji i kontroli żywności ekologicznej,
- korzystając z wieloletniego doświadczenia i wzajemnej współpracy zaprezentujemy szereg korzyści dla zdrowia organizmu i gospodarki naszego Państwa, wynikających z produkcji żywności ekologicznej
W celu przystąpienia do Izby należy odesłać scan wypełnionego i podpisanego formularza zgłoszeniowego oraz zjawić się osobiście na pierwszym Walnym Zgromadzeniu Członków Izby w dniu 23 czerwca o godzinie 11:00 na Warszawskim BioBazarze na rogu ulic Żelaznej i Prostej.
Więcej informacji na stronie internetowej www.pize.info.pl
MZ