W najnowszym numerze Wiadomości Rolniczych przedstawiamy zwycięzców konkursów: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” i „Bezpieczne Gospodarstwo Rolne”. Przypominamy o pracach, które trzeba wykonać we wrześniu na polach rzepaku, ziemniaków, na łąkach i pastwiskach, w pasiece, a także w naszych ogrodach. Hodowcy bydła znajdą m.in. zalecenia dotyczące odchowu jałówek hodowlanych, właściwościach słomy jako pełnowartościowej paszy, sposobu doboru poideł na zimę i zasadach montażu miksera do gnojowicy.
Pamiętamy również o naszych żołądkach. We wrześniu proponujemy potrawy z ziemniaków i jabłek, a na osłodę – domowe nalewki. Publikujemy przepisy, przesłane do redakcji, przez Was, drodzy Czytelnicy.
Zachęcam do kontaktu z nami. Do Państwa dyspozycji są e-mail redakcja.wr@odr-szepietowo.pl i tel. 86/2758906 – piszcie, pytajcie, zamawiajcie tematy, zamieszczajcie ogłoszenia. Jesteśmy do Waszej dyspozycji.
Życzę miłej lektury.
Anna Fatyga
Redaktor naczelna