Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie zaprasza do udziału w wyjeździe studyjnym „Urynkowienie żywności tradycyjnej poprzez prezentację dobrych praktyk na przykładzie województwa mazowieckiego i śląskiego”, który odbędzie się w dniach 29-31.05.2019 r.
Działanie współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 w zakresie SIR
Plan Operacyjny na lata 2018–2019
jest skierowane do:
- mieszkańców obszarów wiejskich, zainteresowanych tematyką urynkowienia żywności tradycyjnej, innowacyjnych rozwiązań w rolnictwie (przetwórstwie lokalnym);
- doradców propagujących tematykę przetwórstwa lokalnego na terenie swej pracy;
- przedstawicieli instytucji wspierających promocje i rozwój produktów regionalnych.
Program wyjazdu obejmuje wizyty w Wareckim Szlaku Jabłkowym oraz Szlaku Kulinarnym „Śląskie Smaki” (około 10 obiektów), a także wykłady na temat dobrych praktyk świadczenia usług w obiektach wchodzących w skład poszczególnych szlaków.
Osoby zainteresowane udziałem w wyjeździe proszone są o wypełnienie oraz własnoręczne podpisanie karty zgłoszeniowej i złożenie jej do 22 maja 2019 r. do godz.14.00 do Sekcji Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki w PODR Szepietowo (pokój nr 20) bądź przesłanie zeskanowanego zgłoszenia faksem na nr: 86/ 275 89 20 lub e-mail na adres jczarkowska@odr-szepietowo.pl
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w przedsięwzięciu zdecyduje Komisja powołana przez Dyrektora PODR.
Joanna Czarkowska
86 275 89 38; 506 662 611