Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Zdrowa Krowa – Ogólnopolskie Forum – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Zdrowa Krowa – Ogólnopolskie Forum


Print Friendly, PDF & Email

Już po raz piąty w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w dniu 15 kwietnia 2016 r. odbędzie się Ogólnopolskie Forum Ekspertów i Hodowców Bydła Mlecznego ZDROWA KROWA. Podczas konferencji swoim doświadczeniem i wiedzą podzielą się przedstawiciele nauki oraz hodowcy. W trakcie spotkania będzie można uzyskać wskazówki z dziedziny ekonomiki, weterynarii czy zootechniki.

Konferencja organizowana jest przez Spółdzielczą Mleczarnię Spomlek i Wydział Nauk o Zwierzętach SGGW.

Program konferencji

10.00

 

Otwarcie Forum

JM Rektor SGGW prof. dr. hab. Alojzy Szymański

Prezes Zarządu SM SPOMLEK Edward Bajko

10.15–10.25 200 – lecie SGGW – prof. dr hab Wanda Olech – Piasecka
10.25–11.00

Rola doradztwa w zarządzaniu gospodarstwem wyspecjalizowanym w produkcji mleka – Przedstawiciel Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

11.00–12.00

Debata dotycząca znaczenia doradztwa rolniczego w rozwoju gospodarstw specjalizujących się w produkcji mleka

12.00–12.30 Orcal – nawóz organiczno –mineralny w nowoczesnej uprawie kukurydzy, użytkach zielonych i lucerny – Team Rol
12.30–12.50 Przerwa kawowa
12.50–13.20 Zagrożenia zdrowotne i profilaktyka w stadach bydła mlecznego – prof. dr hab. Jan Franciszek Żmudziński – Państwowy Instytut Weterynarii Państwowy Instytut Badawczy w Puławach
13.20–13.45 Skuteczne doradztwo żywieniowe i hodowlane – Zbigniew Wróblewski – Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
13.45–14.15 Nowoczesna przyczepa samozbierająca – kluczowy czynnik sukcesu w produkcji kiszonki i zwiększaniu opłacalności produkcji mlecznej – Poettinger Polska
14.15–14.45 Efektywność produkcyjno – ekonomiczna gospodarstw w programie Zdrowa Krowa –         Eksperci Programu Zdrowa Krowa SGGW w Warszawie
14.45–15.00   Podsumowanie 5 lat trwania Programu Zdrowa Krowa – Monika Grzeszuk – Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek w Radzyniu Podlaskim
15.00–15.30 Dyskusja i zakończenie Forum
15.30 Obiad

Potwierdzenie wzięcia udziału w forum proszę dokonać do dnia 11 kwietnia 2016 roku pod nr tel. 515-060-950 lub na adres e-mail: monika.grzeszuk@spomlek.pl