Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Zapraszamy na wyjazd studyjny pn. „Budowanie sieci partnerstw w celu wdrażania innowacji w zakresie wprowadzania do obrotu żywności wysokiej jakości” 10-15 września 2018 r. – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Zapraszamy na wyjazd studyjny pn. „Budowanie sieci partnerstw w celu wdrażania innowacji w zakresie wprowadzania do obrotu żywności wysokiej jakości” 10-15 września 2018 r.


Print Friendly, PDF & Email

Warmińsko – Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie w partnerstwie z Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie organizuje w terminie 10-15 września 2018 r. wyjazd studyjny pn. „Budowanie sieci partnerstw w celu wdrażania innowacji w zakresie wprowadzania do obrotu żywności wysokiej jakości” realizowany w ramach konkursu 2/2018 dla partnerów Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 na wybór operacji, które będą organizowane w 2018 r. w ramach dwuletniego planu operacyjnego na lata 2018-2019 w zakresie SIR.

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w wyjeździe. Wypełnioną i podpisaną kartę zgłoszenia z informacją o przetwarzaniu danych osobowych należy przesłać w oryginale, najpóźniej do 17 sierpnia 2018 r., pocztą na adres Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego: Szepietowo Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo bądź w formie elektronicznej na adres e-mail: kkoc@odr-szepietowo.pl.

Informacja o operacji

Karta zgłoszenia z klauzulą

Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o zakwalifikowaniu się do udziału w wyjeździe zadecyduje kolejność zgłoszeń.

 

RAMOWY PROGRAM WYJAZDUSTUDYJNEGO10-15 WRZEŚNIA 2018 R.

CZĘŚĆ I

Dzień I Polska

  • wyjazd 8.00 z Olsztyna  i 8:00 z Białegostoku
  • po trasie zabierani są kolejni uczestnicy z województwa mazowieckiego i dolnośląskiego (określone zostaną punkty zbiorcze)
  • około godziny 17.00 dojazd do miejsca docelowego (województwo dolnośląskie)
  • wizyta w gospodarstwie prowadzącym przetwórstwo rolno-spożywcze lub winnicy
  • zakwaterowanie i obiadokolacja (grupa 80 osób)
  • spotkanie/warsztaty wprowadzające w miejscu noclegu
  • nocleg ze śniadaniem

CZĘŚĆ II

Podział na 2 grupy 40 osobowe

Grupa Słowacja – Węgry (40 osób) Grupa Czechy – Austria (40 osób)
 

II dzień Polska – Słowacja

 

Wyjazd godz. 7.00/8.00 z miejsca noclegu

·         Paczków – wizyta w winnicy oraz metamuzeum motoryzacji

 

Przejazd na Słowację

·         Trenczyn – zwiedzanie miasta i zamku

·         wizyta w 2 gospodarstwach rolnych o profilu produkcji roślinnej i zwierzęcej z przetwórstwem na poziomie gospodarstwa połączone z degustacją w jednym z nich

·         spotkanie z przedstawicielami EIP AGRI i członkami grupy operacyjnej działających  na terenie Słowacji lub Samorządu Rolniczego – Nitra

·         Obiadokolacja i nocleg ze śniadaniem w okolicy.

 

III dzień Węgry

Wyjazd godz. 7.00/8.00 z miejsca noclegu

Przejazd na Węgry

·         wizyta w 2 gospodarstwach rolnych o profilu produkcji roślinnej i zwierzęcej z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa połączone z degustacją w jednym z nich;

·         spotkanie z przedstawicielami EIP AGRI i członkami grupy operacyjnej działających  na terenie Węgier lub Samorządu Rolniczego – Budapeszt

·         zwiedzanie winnicy połączone z degustacją win oraz potraw regionalnych – uroczysta kolacja (Dzielnica Budafok)

·         Nocleg ze śniadaniem w okolicy Budapesztu

 

IV dzień Węgry – Słowacja

Wyjazd godz. 7.00/8.00

·         wizyta w  gospodarstwie rolnym o profilu produkcji roślinnej lub zwierzęcej z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa- okolice Wyszehradu (zwiedzanie miasta)

 

Przejazd na Słowację

·         wizyta w Spółdzielni Rolniczej w Bzoviku (region Bańskiej Bystrzycy)

·         zwiedzanie Demianowskiej jaskini lodowej

·         wizyta w gospodarstwie rolnym prowadzącym rodzinny browar – okolice Liptowskiego Mikułasza

·         Obiadokolacja i nocleg ze śniadaniem w okolicy Liptowskiego Mikulasza połączona ze zwiedzaniem (śladami Janosika)

 

V dzień Słowacja – Polska

Wyjazd godz. 7.00/8.00

 

 

II dzień Czechy

 

Wyjazd godz. 7.00/8.00 z miejsca noclegu

Przejazd do Czech

·         wizyta w 2 gospodarstwach rolnych o profilu produkcji roślinnej i zwierzęcej z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa połączone z degustacją w jednym z nich

·         spotkanie z przedstawicielami EIP AGRI i członkami grupy operacyjnej działających  na terenie Czech lub Samorządu Rolniczego – Brno

·         Obiadokolacja i nocleg ze śniadaniem w okolicy.

 

III dzień Czechy – Austria

Wyjazd godz. 7.00/8.00 z miejsca noclegu

·         Wizyta w Centrum Innowacji dla Rolników i Naukowców (ZERA) – Namest nad Oslavou

 

Przejazd do Austrii

·         wizyta w gospodarstwie rolnym o profilu produkcji zwierzęcej (bydło mięsne) z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa połączone z degustacją;

·         spotkanie z przedstawicielami EIP AGRI i członkami grupy operacyjnej działających  na terenie Austrii lub Samorządu Rolniczego – Wiedeń

·         uroczysta obiadokolacja

·         nocleg ze śniadaniem w okolicy Wiednia

 

IV dzień Austria – Czechy

Wyjazd godz. 7.00/8.00

·         wizyta w  gospodarstwie rolnym o profilu produkcji roślinnej z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa(olej tłoczony na zimno z pestek dyni – okolice Wiednia)

·         zwiedzanie groty z podziemnym jeziorem w Hinterbrühl

·         wizyta w  gospodarstwie rolnych o profilu produkcji zwierzęcej z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa z degustacją w okolicach Hinterbrühl

 

Przejazd do Czech

·         wizyta w  gospodarstwie rolnym o profilu produkcji roślinnej lub zwierzęcej z  przetwórstwem na poziomie gospodarstwa/ winnicy na terenie Moraw Południowych

·         Obiadokolacja i nocleg ze śniadaniem na terenie Moraw Południowych

 

V dzień Czechy – Polska

Wyjazd godz. 7.00/8.00

·         Paczków – wizyta w winnicy oraz metamuzeum motoryzacji

 

 

CZĘŚĆ III

V dzień Polska

  • dojazd do Wrocławia
  • zakwaterowanie i lunch
  • konferencja – wymiana doświadczeń (w obiekcie, w którym będzie nocleg)
  • kolacja
  • nocleg ze śniadaniem w jednym obiekcie

 

VI dzień

  • wyjazd z Wrocławia około godz. 9:00/10:00
  • obiad na trasie
  • powrót do miejsca startu (Olsztyn / Białystok)