Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Ogólnopolskie Dni Truskawki – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Ogólnopolskie Dni Truskawki


Print Friendly, PDF & Email

Już po raz dwudziesty w dniach 27 i 28 czerwca w Korycinie odbędą się XX Ogólnopolskie Dni Truskawki. Jak co roku organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji, mi.in turniej piłki plażowej, spływ kajakowy, wystawy rolnicze i kiermasz handlowy, w tym także wyrobów i produktów regionalnych występ amatorskich zespołów artystycznych i folklorystycznych, konkursy truskawkowe z atrakcyjnymi nagrodami.

W programie Święta Truskawki 2015 znalazły się m.in.

27 czerwca w sobotę rozpoczęcie od godz. 15.00 – turniejem piłki plażowej, o 16.00 – zawody w puszczaniu latawców, o 17.00 – spływ kajakowy rzeką Kumiałką
o 20.00 – premiera sztuki “Ballada i romans” w wykonaniu Korycińskiej Grupy Teatralnej – sala konferencyjna GOKSiT w Korycinie

28 czerwca niedziela rozpoczęcie od godz. 10.00, a w programie wystawy rolnicze i kiermasz handlowy, w tym także wyrobów i produktów regionalnych
11.30 – uroczysta msza święta w kościele p.w. Znalezienia i Podwyższenia Krzyża Świętego w Korycinie.
Od godz. 13.00 – oficjalne otwarcie festynu, a tam m.in.: występ amatorskich zespołów artystycznych i folklorystycznych, konkursy truskawkowe z atrakcyjnymi nagrodami, pokaz mody Irydos Atelier, pokaz ratownictwa wodnego, oraz wiele atrakcji, zabaw i konkursów dla najmłodszych uczestników imprezy. W dalszej części obchodów o godz.

18.00 – Bitwa Truskawkowa “Korycin – Reszta Świata”
19.30 – koncert zespołu Prymaki
21.00 – gwiazdą wieczoru będzie Ewelina Lisowska
22.30 – pokaz sztucznych ogni oraz dyskoteka z DJ-em.

Patronaty honorowe obchodów Dni Truskawki Marszałek Województwa Podlaskiego oraz Wojewoda Podlaski. Organizator Wójt Gminy Korycin.

Anna Gęślicka