Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Wiosenne Szepietowo – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Wiosenne Szepietowo


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy 26-27 kwietnia do Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie na Wiosenne Targi Ogrodnicze i Targi Pszczelarskie. W programie wiele atrakcji. Już dziś zaplanuj swój pobyt w Szepietowie

Targi Ogrodnicze

Drodzy pasjonaci ogrodów, podczas tegorocznych targów wystawcy zaoferują Wam szeroki wybór drzew i krzewów ozdobnych oraz owocowych, kwiatów rabatowych i balkonowych, ziół, nasion i rozsad warzyw. Nie zabraknie małej architektury, sprzętu i mebli ogrodowych, nawozów i środków ochrony roślin. Tradycyjnie będziecie mogli zakupić literaturę fachową i produkty regionalne – swojskie chleby, wędliny, sery korycińskie, sękacze.

Targi Pszczelarskie

Już po raz szósty do Szepietowa przyjadą pszczelarze i firmy oferujące bogaty wybór miodów i sprzętu pasiecznego. W pasiece Ośrodka uzyskacie fachowe porady z zakresu pszczelarstwa. Zachęcamy również do obejrzenia wystawy sprzętu pasiecznego i kolekcji roślin miododajnych oraz wzięcia udziału w wykładzie Katarzyny Nazar-Koralewskiej z Dolnośląskiego Centrum Mikroorganizmów na temat: „Roli probiotyków – ApiBioFarmy i ApiFarmy w gospodarstwie pasiecznym”.

Konkursy i zabawy

Nie zapomnijcie zajrzeć do namiotu PODR. Zdobądźcie nagrodę podczas konkursu rozpoznawania roślin ozdobnych. Pucharem dyrektora Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego nagrodzimy właścicieli najatrakcyjniejszych stoisk, wytwórców najlepszego produktu pszczelarskiego i wystawców z najbogatszą ofertą. Tradycyjnie wybierzemy również Hit Targów. Czas umilać nam będą występy zespołów dziecięcych i młodzieżowych z powiatu wysokomazowieckiego.

Edukacja i porady

Targi ogrodnicze to nie tylko okazja do zakupów. Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zadbał o elementy edukacyjne. Czekają na Was interesujące seminaria i pokazy – będziecie mogli dowiedzieć się jak z pomysłem urządzić ogród i obejrzeć pokaz tłoczenia oraz estryfikacji oleju rzepakowego. W namiocie PODR i na stanowiskach innych instytucji oraz organizacji działających na rzecz rolnictwa będą na Was czekać doradcy, którzy udzielą wszystkim zainteresowanym porad z zakresu m.in. produkcji rolniczej i ogrodniczej.

Katarzyna Jamiołkowska, Izabela Targ