Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

„Wiadomości Rolnicze” w gronie najlepszych – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

„Wiadomości Rolnicze” w gronie najlepszych


Print Friendly, PDF & Email

 „Wiadomości Rolnicze” po raz kolejny znalazły się w gronie laureatów ogólnopolskiego konkursu na „Najlepsze wydawnictwo wojewódzkich ośrodków doradztwa rolniczego roku” organizowanego przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Poznaniu. – W tym roku zajęliśmy trzecie miejsce w kraju.

 Była to już 28. edycja konkursu na najlepsze czasopismo periodyczne wydawane przez ośrodki doradztwa rolniczego. Uczestniczyło w nim 16 ośrodków doradztwa rolniczego w kraju. Od początku istnienia konkursu poddajemy nasze pismo ocenie profesjonalnego jury. Pięciokrotnie byliśmy najlepsi, siedmiokrotnie zdobyliśmy drugą pozycję, pięciokrotnie zasłużyliśmy na trzecią lokatę, sześciokrotnie komisja przyznała nam wyróżnienie. W sumie zostaliśmy docenieni 23 razy.

„Wiadomości Rolnicze” od wielu lat są w czołówce najlepszych wydawnictw

Od kwietnia 1990 roku, co miesiąc trafiamy do Waszych domów. Przez te wszystkie lata jesteście z nami. Dajecie tego dowód prenumerując nasze pismo, pisząc do redakcji i dzieląc się swoimi opiniami i uwagami. Dostajemy od Was słowa uznania i podziękowania za naszą pracę – za wszystkie życzenia serdecznie dziękujemy. Mamy nadzieję, że nadal będziecie z nami.

Wyniki konkursu na „Najlepsze czasopismo periodyczne roku”

Oceniając poszczególne czasopisma, komisja brała pod uwagę: wartość merytoryczną zamieszczanych informacji, zawartość informacji ekonomicznych i rynkowych, udział problematyki PROW 2014-2020, zrozumiałość tekstów, komunikatywność, stałe działy, program czasopisma, konkretność stylu, treść wypowiedzi, słownictwo, brak usterek językowych, składniowych i ortograficznych, opracowanie redakcyjne (komentarz, słowo odredakcyjne, komunikatywność), szatę graficzną, oryginalność, skład komputerowy – opracowanie techniczne materiałów, jakość i staranność druku, łączność redakcji z odbiorcami (plebiscyty, konkursy, ankiety, listy do redakcji) i działalność promocyjną.

I miejsce

  • „Rada” – Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach

3 równorzędne II miejsca

  • „Twój Doradca Rolniczy Rynek” – Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu
  • „Pomorskie Wieści Rolnicze” – Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Lubaniu
  • „Lubelskie Aktualności Rolnicze” – Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli

3 równorzędne III miejsca

„Wiadomości Rolnicze” – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

„Wieś Kujawsko-Pomorska” – Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

„Podkarpackie Wiadomości Rolnicze” – Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale

Wyróżnienia

  • „Bieżące Informacje” – Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Olsztynie
  • „Śląskie Aktualności Rolnicze” – Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie

 

Anna Fatyga

Redaktor Naczelna „Wiadomości Rolniczych”