Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

„Wiadomości Rolnicze” na podium – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

„Wiadomości Rolnicze” na podium


Print Friendly, PDF & Email

W konkursie na najlepsze czasopismo periodyczne wydawane przez wojewódzkie ośrodki doradztwa rolniczego „Wiadomości Rolnicze” zajęły trzecie miejsce. Po raz kolejny znaleźliśmy się w czołówce najlepszych wydawnictw.

Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 1 grudnia w Poznaniu na Międzynarodowych Targach Poznańskich podczas trwania Międzynarodowej Wystawy Rolniczej. Nagrody wręczył Jan Krzysztof Ardanowski Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wyniki konkursu

Komisja konkursowa przeprowadziła ocenę i wybrała najlepsze wydawnictwa wojewódzkich ośrodków doradztwa rolniczego za 2017 rok. Do udziału w konkursie zgłosiło się  16 wojewódzkich ośrodków doradztwa rolniczego.

W kategorii „Najlepsze czasopismo periodyczne”  równorzędne pierwsze miejsca zajęły: „Twój Doradca  Rolniczy Rynek” – Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu oraz „Lubelskie Aktualności Rolnicze” – Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w  Końskowoli.

Drugie miejsce przyznano  miesięcznikowi „Wieś Mazowiecka” z Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Warszawie.

Trzy równorzędne  III miejsca otrzymały:  „Wieś Kujawsko-Pomorska” z Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie, „Wiadomości Rolnicze” z Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie oraz „Zachodniopomorski Magazyn Rolniczy” z Zachodniopomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach

 W kategorii „Najlepsza publikacja tematyczna”

Dwa równorzędne I miejsca przyznano za wydawnictwa: „Innowacyjne rozwiązania w organizacji chowu bydła mięsnego” – Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie oraz „Innowacyjne metody ochrony w uprawach ekologicznych” – Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.

II miejsce – „Relacje cenowe w rolnictwie w latach 2002-2016” – Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Olsztynie.

Wyróżnienie przyznano za opracowanie „60 lat doradztwa rolniczego w Lubaniu” –Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Lubaniu.

Od lat jesteśmy w czołówce najlepszych

To już 26. edycja konkursu na najlepsze czasopismo periodyczne wydawane przez ośrodki doradztwa rolniczego. Od początku ocenie komisji poddajemy „Wiadomości Rolnicze”.

Pięciokrotnie byliśmy najlepsi, sześciokrotnie zdobyliśmy drugą pozycję, czterokrotnie zasłużyliśmy na trzecią lokatę, sześciokrotnie komisja przyznała nam wyróżnienie. W sumie 21 razy zostaliśmy docenieni przez jury.

Wysokie lokaty, które zajmujemy to nagroda przyznana wszystkim, którzy tworzą nasze pismo: wydawcy, zespołowi redakcyjnemu, autorom tekstów oraz bohaterom naszych artykułów i Wam drodzy Czytelnicy.

Wszystkim serdecznie dziękujemy. Zachęcamy do czytania, oceny naszego pisma oraz podzielenia się swoimi uwagami i spostrzeżeniami z redakcją i czytelnikami „Wiadomości Rolniczych”.

Już dziś zadbajcie o prenumeratę „Wiadomości Rolniczych” na przyszły rok – to jedyny sposób, aby regularnie otrzymywać nasze pismo.

Anna Fatyga

Redaktor Naczelna „Wiadomości Rolniczych”