Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Wiadomości Rolnicze nr 3/2019 – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie
Print Friendly, PDF & Email

Wiadomości Rolnicze nr 3/2019

W numerze m.in.:

FUNDUSZE I PROGRAMYPieniądze na restrukturyzację małych gospodarstw

TECHNOLOGIA PRODUKCJI

Terminy związane z wnioskiem  o płatności bezpośrednie – ważne daty w roku 2019

Płatności bezpośrednie w kampanii 2019 r.

Lista odmian zalecanych do uprawy w województwie podlaskim na 2019 rok

Jak nawozić rzepak ozimy wiosną

Czy uprawa kukurydzy na ziarno może być opłacalna

Plonowanie owsa w warunkach gospodarstw ekologicznych

Plonowanie jęczmienia jarego w warunkach gospodarstw ekologicznych

Międzyplony jako obszary proekologiczne

Blaski i cienie uprawy konopi

Jak zmniejszyć koszty produkcji

Nawozy mineralne, a użytki zielone

Odchwaszczanie użytków zielonych

PRZYJAZNE ROLNICTWO

Jak chronimy wody przed azotanami?

Jak to jest z tym nawożeniem?

Zaprawianie nasion w gospodarstwie ekologicznym

Czary Mary Sowy

PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ

Sprzedaż produktów rolnych bez podatku

Kupuj naturalną żywność

EKONOMIKA

Kiedy i jakie PIT-y musi złożyć rolnik

Nowy rozbudowany plik JPK_VAT zastąpi deklaracje VAT

Zużycie nawozów mineralnych w województwie podlaskim w roku gospodarczym 2017/2018

U SĄSIADA

Gospodarstwo i śpiew

W DOMU I OGRODZIE

Zbadaj podłoże w uprawach pod osłonami

Schab w nowej odsłonie

Leniwiec