Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Warsztaty podlaskich kulinariów – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Warsztaty podlaskich kulinariów


Print Friendly, PDF & Email

Miłośnicy tradycyjnej podlaskiej kuchni mieli okazję wziąć udział w „smacznych” warsztatach, które odbyły się w niedzielę, 18 września w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej.

Warsztaty były elementem działania realizowanego przez Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich przy współpracy z Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie pod nazwą: „Sieciowanie podmiotów prowadzących działalność przetwórcza i gastronomiczną z wykorzystaniem lokalnych produktów spożywczych poprzez utworzenie Podlaskiego Szlaku Kulinarnego”. Były też jednym z wielu punktów programu imprezy inaugurującej działalność Podlaskiego Muzeum Kultury Ludowej w Wasilkowie.

9. warsztaty

Osoby uczestniczące w warsztatach miały możliwość zapoznania się z wyróżnionymi czterema pracami nadesłanymi w konkursie na logo Podlaskiego Szlaku Kulinarnego.

10. marszałek logo

11. warsztaty logo

Mogły też poznać tajniki przygotowywania potraw oraz spróbować swoich sił w samodzielnym ich wykonaniu. Była możliwość wzięcia udziału w równolegle odbywających się zajęciach:

  • wypieku sękacza – prowadzonych przez Birutę Zimnicką, wielokrotną laureatkę konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo, zdobywczynię Perły 2001 r. za sękacz, uczestniczkę w rejestracji sękacza na Liście Produktów Tradycyjnych;
  • wyrobu potraw ziemniaczanych (babka ziemniaczana i farszynki) – prowadzonych przez członkinie Stowarzyszenia BaRWa pod czujnym okiem Danuty Bagińskiej, Prezes Stowarzyszenia, wielokrotnej laureatki konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo, zdobywczyni Perły 2014 r.,
  • wyrobu pierogów – prowadzonych przez Elżbietę Nadolną, kilkukrotną laureatkę konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo, właścicielkę gospodarstwa agroturystycznego „Carski Trakt” działającego od blisko 20 lat, w którym serwuje swoim gościom własnoręcznie wytworzone produkty i potrawy regionalne,
  • sporządzania potraw tatarskich – prowadzonych przez Dżennetę Bogdanowicz, właścicielkę gospodarstwa agroturystycznego „Tatarska Jurta”, wielokrotną laureatkę konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo, oraz innych ponadregionalnych konkursów; zdobywczynię Perły, wyroby przez nią wytworzone zostały zarejestrowane na Liście Produktów Tradycyjnych, a pierekaczewnik otrzymał oznaczenie unijne jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

8. sękacz

2. ziemn

5. ozn.pierogi

Joanna Czarkowska