Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Przeczytaj październikowy numer Wiadomości Rolniczych – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Przeczytaj październikowy numer Wiadomości Rolniczych


Print Friendly, PDF & Email

Październikowe Wiadomości Rolnicze są wyjątkowe, ponieważ dużo miejsca poświęcamy tematom związanym z lasem. Piszemy m.in. o leśnikach z pasją do śpiewania, o „leśnych tradycjach kulinarnych” i wadach drewna, a także o grzybach z naszych lasów i sposobach ich przyrządzania. Żona myśliwego zaprasza na obiad z dziczyzną w roli głównej. A wszystko dlatego, że 11 i 12 października odbędą się w Szepietowie Targi Ogrodnicze „Jesień w sadzie i ogrodzie”, którym towarzyszą Targi leśne „Las i my”.

wr 10 2014 okl

Przygotowaliśmy niezwykle ciekawą ofertę. W najnowszym numerze także relacja z Dnia Kukurydzy, który był okazją do zapoznania się z informacjami dotyczącymi technologii uprawy kukurydzy, doborem odmian i walorami plonotwórczymi. Wszyscy mogli obserwować pokazy pracy maszyn, wysłuchać wykładów i skorzystać z porad fachowców.

Była to okazja do wymiany spostrzeżeń na temat zagrożeń płynących ze strony agrofagów (chwastów, chorób i szkodników), zwłaszcza w kontekście obowiązywania zaleceń integrowanej ochrony roślin. Oglądając poletka doświadczalne, na pewno zauważyliście obecność jednego z najgroźniejszych szkodników kukurydzy w Polsce – omacnicy prosowianki, która zaczyna pojawiać się na podlaskich polach. O zagrożeniu i metodach walki ze szkodnikiem przeczytacie w niniejszym numerze.

Zbliża się data zniesienia kwotowania mleka. Może to spowodować rozwój hodowli bydła, ale może też przyczynić się do likwidacji mniejszych stad krów. Przeczytajcie co na ten temat sądzi Jan Zawadzki z Ciemnoszyj, jeden z większych producentów mleka w regionie.

Jeżeli chcecie otrzymywać najnowsze informacje, pomyślcie już o zaprenumerowaniu Wiadomości Rolniczych na przyszły rok. Cena czasopisma pozostaje bez zmian. Już możecie deklarować prenumeratę u swoich doradców lub wykorzystać druk przelewu, który publikujemy w tym wydaniu. Prenumeratę możecie zamówić też podczas Targów Ogrodniczych w namiocie Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, wtedy do każdej złożonej prenumeraty dołączymy miłą niespodziankę.

Zapraszam do Szepietowa

Anna Fatyga

Redaktor Naczelna