Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

VIII Wystawa Koni Hodowlanych ze Źrebiętami – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

VIII Wystawa Koni Hodowlanych ze Źrebiętami


Print Friendly, PDF & Email

Niedzielny, lipcowy poranek w Drohiczynie (tuż nad Bugiem, u stóp Góry Zamkowej) skupił ósmy rok z rzędu podlaskich hodowców koni zimnokrwistych. 31 lipca 2016 roku zaprezentowano i poddano ocenie idealność typu, pokroju, zdrowia i rozwoju oraz ruchu źrebiąt hodowlanych ras: polski koń zimnokrwisty i arden polski. Wystawę zorganizowana została przez Wojewódzki Związek Hodowców Koni w Białymstoku, gminę Drohiczyn oraz powiat Siemiatycki.

Do konkursu sportowego zgłoszono 14 sztuk źrebiąt pod matkami. Przybyli hodowcy z powiatu siemiatyckiego, hajnowskiego, wysokomazowieckiego oraz białostockiego. Maksymalnie źrebię mogło uzyskać 20 punktów. Powołana przez organizatorów Komisja Oceny Koni oceniła wszystkie konie indywidualnie i uszeregowała miejsca. Nie obyło się bez dogrywki, ponieważ aż trzech pretendentów do II miejsca na podium uzyskało jednakową liczbę punktów. To świadczy o tym jak doskonałą i wyrównaną stawkę źrebiąt mamy w regionie podlaskim. Najwyższą punktację otrzymało 2,5- miesięczne źrebię FAREL – hodowca Andrzej Jurek, Kruzy, gm. Perlejewo, pow. siemiatycki- 17,5 pkt; po dogrywce: na II pozycję wyłoniono 4,5- miesięczne źrebię ATMANKA- hodowca Jerzy Kondratiuk, Ciełuszki, gm. Zabłudów, pow. białostocki- 17 pkt; zaś na III miejsce uznano 2,5- miesięczne źrebię BONITA- hodowca Bogumił Sawczuk, Wólka Terechowska, gm. Czeremcha, pow. hajnowski- 17 pkt.

DSC 0618

DSC 0660

DSC 0621

Zwycięskim a także pozostałym hodowcom koni (klaczy ze źrebiętami), które uczestniczyły w wystawie wręczono puchary, nagrody rzeczowe, przekazano gratulacje. Na wystawie mogły być przedstawione klacze i źrebięta hodowlane zdrowe, we właściwej kondycji i pielęgnacji, zgłoszone do WZHK w Białymstoku, umieszczone w katalogu wystawy, zaś właściciel – to członek WZHK mający opłaconą bieżącą składkę.

 

DSC 0588

Plenerowej imprezie tego dnia towarzyszyły stoiska promocyjne, doradcze, informacyjne, handlowe instytucji oraz firm związanych z rolnictwem. Inne dodatkowe atrakcje czekały na miłośników koni, obserwatorów i turystów w centrum miasta, gdyż równolegle odbywały się ,,Dni Drohiczyna”.

Anna Szeryńska