Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Uprawa rzepaku w szerokich rzędach – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Uprawa rzepaku w szerokich rzędach


Print Friendly, PDF & Email

Rolniku jeśli chcesz zapoznać się z zaletami płynącymi ze stosowania technologii siewu rzepaku w szerokich rzędach przyjedź 8 czerwca 2016 do Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie na konferencję „Siew rzepaku w szerokich rzędach – nowe rozwiązania w uprawie”.

Celem konferencji jest przedstawienie korzyści płynących ze stosowania technologii uprawy rzepaku w szerokich rzędach oraz praktyczne porównanie z technologią siewu tradycyjnego rzepaku znajdującego się na polach doświadczalnych Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego. Zaproszeni na konferencję wykładowcy przedstawią całą technologię uprawy rzepaku z rzadkiego siewu, zaczynając od doboru odmiany a kończąc na zbiorze.

 

PROGRAM KONFERENCJI

10.00   Otwarcie Konferencji

Grzegorz Mikołajczyk, Dyrektor PODR w Szepietowie

10.15   Optymalizacja siewu rzepaku ozimego

dr Tadeusz Wałkowski – IHAR-PIB Radzików oddział w Poznaniu

11.00   Rzepak ozimy – praktyczne rozwiązania w nowoczesnej uprawie

Krzysztof Zachaj, Dyrektor Działu Nawozów Agrosimex

11.30   Przerwa kawowa

11.45   Dobór odpowiedniej odmiany rzepaku do stanowiska, kluczem do sukcesu plantacji

Marcin Mierzejewski, Doradca Regionalny Rapool Polska

12.15   Integrowana ochrona rzepaku z firmą DuPont

Adam Chrzanowski, Regionalny Doradca Techniczny DuPont

12.45  Prezentacja rzepaku wysianego w szerokich rzędach i tradycyjnie

– Pole Doświadczalne PODR w Szepietowie

13.45   Poczęstunek

 

Szczegółowe informacje i zapisy:
Krzysztof Kulik, tel. 86/ 275 89 17, kkulik@odr-szepietowo.pl