Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Targi pszczelarskie pełne atrakcji – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Targi pszczelarskie pełne atrakcji


Print Friendly, PDF & Email

W weekend 22-23.04.2017 r. w Podlaskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Szepietowie razem z Wiosennymi Targami Ogrodniczymi odbędą się Targi Pszczelarskie. W ramach Targów Pszczelarskich przewidziane są wykłady, konsultacje pszczelarskie z naukowcami i specjalistami branżowymi.

Właściwości lecznicze produktów pszczelich, choć doceniane, zasługują na szersze upowszechnienie. Dlatego na stoisku promocyjno-degustacyjnym będzie możliwość skosztowania wielu rodzajów miodu, jak również pyłku kwiatowego, pierzgi i innych smakołyków i uzyskania informacji o tradycyjnych i niekonwencjonalnych metodach wykorzystania oraz apiterapii.

Jednocześnie pszczelarze i osoby zainteresowane ochroną owadów zapylających i wspieraniem bioróżnorodości uzyskają informacje na temat zakładania plantacji roślin miododajnych oraz ich pielęgnacji, rodzajach pożytków pszczelich i możliwości ich poprawy, zakładania, prowadzenia pasieki oraz możliwości jej finansowania, programów wsparcia rynku pszczelarskiego, aspektów prawnych, weterynaryjnych dotyczących pszczelarstwa, sprzedaży bezpośredniej i rolniczym handlu detalicznym.

W tym roku Targi Pszczelarskie wzbogacone zostaną o specjalistyczne stoisko ze sprzętem do gospodarki pasiecznej. Będzie możliwość zaopatrzenie się w drobny sprzęt pszczelarski, odzież ochroną, jak również literaturę fachową, a nawet ule. Ponadto na targach będzie możliwość wymiany wosku pszczelego na węzę.

Sobota 22.04.2017 r.

10.00 „Aktualne problemy zdrowotności pszczół” – lek. wet. Artur Arszułowicz

12.00 „Gospodarowanie w różnych typach uli – wady i zalety najpopularniejszych typów uli korpusowych” – dr Krzysztof Olszewski

Niedziela 23.04.2017 r.

10.00 „Poprawa rentowności gospodarstw pasiecznych” – mgr Tomasz Kędziora

Oliwia Pawłowska