Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Targi leśne EKO-LAS – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Targi leśne EKO-LAS


Print Friendly, PDF & Email

Pokazy maszyn podczas pracy w samym środku lasu
W dniach 11-13 września w Szklarni k. Janowa Lubelskiego odbędą się Targi Gospodarki Leśnej, Przemysłu Drzewnego i Ochrony Środowiska EKO-LAS – największe wydarzenie poświęcone branży leśnej w tej części Europy.

Manewry małych i dużych
Najnowocześniejszy sprzęt pokazany w działaniu gromadzi tysiące zwiedzających. Pozwala to poznać technologię z bliska oraz przeprowadzić rozmowy zakończone kontraktami. Do dyspozycji wystawców bowiem organizatorzy oddali kilkanaście powierzchni demonstracyjnych, co czyni imponujące pole do prezentacji maszyn, w tym harwesterów i forwarderów topowych marek. W ruch pójdą także rębaki, quady i pojazdy specjalistyczne. Gospodarze dają także drugą szansę maszynom używanym, które będzie można kupić od ręki.
Wiedza i procedury
Bezpieczeństwo podczas tegorocznej edycji będzie odmieniane przez wszystkie przypadki. Organizator targów, Grupa MTP, zadba o wdrożenie i przestrzeganie wszystkich wytycznych Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Także w programie targów EKO – LAS przewidziano wydarzenia merytoryczne, dotyczące między innymi szkolenia z zasad BHP oraz udzielania pierwszej pomocy.
W związku z ogłoszeniem przez Komisję Europejską projektu „Green Deal 2050” (GC’ 50), w ramach targów odbędzie się Forum Biomasy. Będzie to praktyczno – naukowe forum o możliwościach użycia biomasy leśnej do wypełnienia celów klimatycznych GD’50. Takie zagospodarowanie biomasy nie tylko pozwala traktować ją jako źródło OZE, ale jako jedyne pozwala na rzeczywistą redukcję ilości CO2 w obiegu.
Misja tej imprezy to także pomysły na bezpieczniejszą i bardziej wydajną pracę w lesie. Interesujące wystąpienia oraz seminaria w programie wydarzeń każdej edycji poruszą najbardziej aktualne tematy i zmotywują do rozmów i nawiązywania współpracy wśród fachowców.

To wydarzenie obowiązkowe dla branży leśnej. Już dziś warto zabezpieczyć sobie bilet:

https://bit.ly/PRESS_KUP_BILET

Więcej informacji :

https://bit.ly/PRESS_WWW

https://www.facebook.com/events/1286296355046302