Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Szepietowo pełne kwiatów, drzew i krzewów – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Szepietowo pełne kwiatów, drzew i krzewów


Print Friendly, PDF & Email

Wiosenne Targi Ogrodnicze, Targi Pszczelarskie i Podlaskie Targi Budownictwa Wiejskiego  to największe wydarzenie ogrodnicze na Podlasiu. W tegorocznej 23 edycji udział weźmie ponad 150 wystawców z północno-wschodniej Polski oraz z całego kraju. 13-14 kwietnia, w te dni trzeba być w Szepietowie.

Bogata oferta wystawiennicza

Targi Ogrodnicze to bogata oferta, na którą składają się m.in.: materiał roślinny, artykuły ogrodnicze, maszyny, narzędzia oraz sprzęt ogrodniczy i nawozy, akcesoria do nawadniania, torfy, podłoża, elementy małej architektury krajobrazu, meble ogrodowe czy grille. Wydarzenie dedykowane jest profesjonalnym ogrodnikom jak i amatorom czyli wszystkim miłośnikom ogrodów. Część ekspozycji, w związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkiej Nocy poświęcona będzie artykułom florystycznym i dekoracyjnym. Można będzie podziwiać i zakupić tradycyjne pisanki, palmy wielkanocne oraz inne ozdoby świąteczne. Swoją ofertę zaprezentują wytwórcy tradycyjnych i naturalnych produktów. Na stoiskach znajdziemy m.in.: miody, wędliny, chleby, sery, kwas chlebowy, rękodzieło, świece z naturalnego wosku, dekoracje z wikliny.

Wiedza, doświadczenie i praktyka

Na Targach w Szepietowie spotkają się profesjonaliści, którzy podzielą się ze zwiedzającymi wiedzą, doświadczeniem i innowacyjnym podejściem do tematu ogrodnictwa. Specjaliści z PODR udzielą porad z zakresu produkcji zwierzęcej, roślinnej, zasad integrowanej ochrony roślin, ekonomiki produkcji, przedsiębiorczości, ekologii i agroturystyki. Z myślą o  pszczelarzach i miłośnikach pszczelarstwa przygotowany został wykład „Nowoczesne metody pszczelarstwa na przykładzie kanadyjskich pasiek towarowych”, który wygłosi Paweł Szyszko.

Atrakcje dla całych rodzin

W programie dwudniowego wydarzenia znajdzie się też sporo atrakcji dla całych rodzin. Najmłodsi będą mogli wziąć udział w konkursie ”Dziecko bezpieczne na wsi” organizowanym przez PODR Szepietowo, KRUS Białystok oraz PIP Białystok. Uczestnicy nie tylko poznają zasady bezpiecznej pracy w gospodarstwie rolnym, ale też będą mieli okazję otrzymać atrakcyjne upominki od organizatorów. Odwiedzający targi będą mogli sprawdzić swoją wiedzę ze znajomości flory biorąc udział w konkursie „Zgadnij co to za roślina?”.

Jak co roku odbędzie się również wystawa królików na której zostaną zaprezentowane najpiękniejsze okazy tych uroczych futrzaków. Podziwiać będzie można między innymi rasy: olbrzym belgijski, castorex, rex, kaloifornijski i baran francuski.

Jak co roku przyznane zostaną nagrody za Hit Targów, Najatrakcyjniejsze stoisko, Najbogatszą ofertę, Hit Targów Pszczelarskich i Hit Targów Budowlanych.

Budownictwo inwentarskie

Równocześnie z Targami Ogrodniczymi odbędą się Targi Budownictwa Wiejskiego. Jest to szczególnie ciekawy temat dla hodowców zwierząt, dla których wielkopowierzchniowe budynki są niezbędna infrastrukturą. Wszyscy którzy planują budowę, przebudowę lub remont budynków gospodarczych będą mieli możliwość zapoznania się z ofertami producentów oraz firm z branży budowlanej. Porównanie techniki, materiałów, projektów i cen kilkudziesięciu firm w jednym miejscu jednego dnia, może dostarczyć ciekawą wiedzę dla inwestora jakim w tym przypadku jest rolnik.

Asortyment, fachowe doradztwo i pokazy, jakie będą dostępne na targach powinny zadowolić wszystkich działkowców i osoby, które lubią pracować w swoich ogrodach.

 

Program
Wiosennych Targów Ogrodniczych, Targów Pszczelarskich
i Podlaskich Targów Budownictwa Wiejskiego
Sobota, 13 kwietnia 2019 r.
10.00 Otwarcie targów – Wojciech Mojkowski, Dyrektor PODR Szepietowo
10.30 Konkurs „Zgadnij co to za roślina” – namiot PODR
10.30 Konkurs „Dziecko bezpieczne na wsi” – namiot PODR

Niedziela, 14 kwietnia 2019 r.

10.00 Wykład: Nowoczesne metody pszczelarstwa na przykładzie kanadyjskich pasiek towarowych – Piotr Szyszko (budynek główny, sala nr 4)
10.30 Konkurs „Zgadnij co to za roślina” – namiot PODR
10.30 Konkurs „Dziecko bezpieczne na wsi” – namiot PODR
12.30 Rozstrzygnięcie konkursów: Hit Targów, Najatrakcyjniejsze stoisko, Najbogatsza oferta, Najlepszy produkt pszczelarski, Hit Targów Budowlanych
W PROGRAMIE RÓWNIEŻ:
– Doradztwo rolnicze
– Wystawa królików
– Ekspozycja ozdób wielkanocnych
– Produkty regionalne i ekologiczne
– Bogata oferta targowa
8.00 – 16.00 Zwiedzanie stoisk wystawienniczych

 

 

Anna Kostro, Krzysztof Kuteszko