Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Sprzedaż bezpośrednia produktów żywnościowych – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Sprzedaż bezpośrednia produktów żywnościowych


Print Friendly, PDF & Email

 „Wprowadzanie do obrotu produktów lokalnych – sprzedaż i marketing” to temat seminarium, które odbyło się  28 kwietnia 2015 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego. Podczas seminarium przedstawiono zasady sprzedaży produktów i żywności przetworzonej z gospodarstwa rolnego oraz proces zatwierdzania i rejestracji działalności związanej z produkcją i wprowadzaniem produktów żywnościowych do obrotu.

Organizatorem  był  Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie wspólnie z Sekretariatem Regionalnym KSOW w Województwie Podlaskim.

Podczas seminarium uczestnicy – rolnicy i specjaliści PODR  mieli możliwość zapoznania się z dobrym przykładem  sprzedaży bezpośredniej  z województwa małopolskiego tzw. „Paczki od rolnika”. Warzywa i inne produkty żywnościowe produkowane metodami ekologicznymi trafiają bezpośrednio od rolników do konsumentów  (bez zbędnych hurtowników,  magazynów, konserwantów i marż handlowych). Dodatkowo konsumenci znają producentów i  warunki w jakich to co kupują było wytwarzane. W województwie małopolskim pomysł okazał się bardzo  udany. Na stronie internetowej odrolnika.pl zarejestrowanych jest 1200 klientów. Grupa współpracuje z firmą kurierską i rozsyła paczki na cały kraj. 
W czasie seminarium zaprezentowana została również strona internetowa promująca produkty żywnościowe i potrawy z województwa podlaskiego www.produkty.wrotapodlasia.pl
Podczas seminarium uczestnicy mieli możliwość uzyskania porad i konsultacji. Uzupełnieniem seminarium będą organizowane 6 maja br. zajęcia praktyczne na targowisku w Podlaskim Centrum Rolno-Towarowym w Białymstoku. Podczas szkolenia  pokazane zostaną sposoby  eksponowania towaru na stoisku. 
      
                                                                                                  P4280012

P4280021

P4280025

P4280037

P4280042

P4280046

                                                                                       Bożena  Pruszyńska

 

ksow1

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich Europa inwestująca w obszary wiejskie.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej  w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.
Operacja realizowana przez Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w województwie podlaskim wspólnie z  Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.