Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Spotkanie najlepszych z najlepszymi – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Spotkanie najlepszych z najlepszymi


Print Friendly, PDF & Email

Pierwszy dzień XXIV Regionalnej Wystawy Zwierząt Hodowlanych i Dni z Doradztwem Rolniczym dobiegł końca. W ocenie uczestników i zwiedzających Wystawa jest już sukcesem. Po raz kolejny w Szepietowie można zobaczyć liczną reprezentację hodowców z północno-wschodniej Polski. W wystawie bowiem udział bierze 139 hodowców, którzy prezentują około 1000 sztuk zwierząt hodowlanych. Są to najwyższej klasy zwierzęta, wyhodowane w kraju z wykorzystaniem najlepszej genetyki własnej i światowej. Spośród nich komisja oceniająca wybrała czempiony i superczempiony.

Targi w Szepietowie to jedna z największych w Polsce wystaw maszyn, sprzętu, urządzeń i środków do produkcji rolniczej. Są to targi wielu branż rolniczych: wyposażenia budynków inwentarskich, maszyn i urządzeń do produkcji rolniczej, pasz i dodatków paszowych, genetyki, nawozów, środków czystości i środków ochrony roślin, sprzętu ogrodniczego a także wielu usług niezbędnych w rolnictwie.

Po ceremonii otwarcia, nagrodę za wielki wkład w rozwój podlaskiego rolnictwa i wsparcie organizacji Wystaw Zwierząt Hodowlanych z rąk Dyrektora Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Adama Niebrzydowskiego odebrał Jacek Bogucki – Sekretarz Stanu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Henryk Grabowski – Podlaski Wojewódzki Lekarz Weterynarii.

 2855 DSC 4329

2855 2

2855 3

2855 4

2855 5

2855 6

2855 7

2855 8

2855 9

2855 10

2855 11

2855 12

2855 13

2855 14

2855 15

2855 16

2855 17

2855 18

Anna Kostro
spec. ds wydawnictw elektronicznych
fot. Wioletta Cieszkowska, Krzysztof Kuteszko