Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Relacja z wyjazdu na targi Polagra Food – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Relacja z wyjazdu na targi Polagra Food


Print Friendly, PDF & Email

Sekretariat Regionalny KSOW w województwie podlaskim wspólnie z Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie zrealizował w dniach 21 – 22 września 2013 roku wyjazd studyjny na Targi Polagra Food „Smaki regionów” do Poznania dla osób zaangażowanych w promocję podlaskiego produktu regionalnego.

W wyjeździe uczestniczyło 25 osób, w tym drobni producenci żywności, przetwórcy, kwaterodawcy, doradcy i inni przedstawiciele sektora rolno-żywnościowego.

W pierwszym dniu wyjazdu studyjnego, uczestnicy zwiedzili gospodarstwo agroturystyczne „Ania i Filip” w Izabelinie, gdzie znajduje się ok. 1000 zwierząt w tym między innymi: dziki, daniele, dziki azjatyckie, muflony, kozy syryjskie, różnokolorowe bażanty, jelenie, łabędzie, kaczki, gęsi, strusie, kozy i wiele innych. Największą chlubą gospodarzy są kury Bankiwa – żyjące dziko na Cejlonie, która jest przodkiem wszystkich ras kur domowych i pochodzącą od niego rasę Bramaputra której kogut osiąga wagę do 12kg. Wielkie zainteresowanie zwiedzających uczestników wzbudziły pomieszczenia z inkubatorami. Można było w nich śledzić narodziny młodych ptaków, takich gatunków jak: struś afrykański, gęś garbonosa, różne gatunki kaczek, itp.

Osoby zainteresowane mogły poznać funkcjonowanie gospodarstwa agroturystycznego w województwie wielkopolskim, wymienić doświadczenia oraz czerpać inspiracje do przeniesienia dobrych praktyk na swoim terenie.

W kolejnym dniu uczestnicy wyjazdu mieli okazję, niektórzy po raz pierwszy, zwiedzić targi Polagra Food „Smaki Regionów” w Poznaniu, gdzie mogli poznać tradycję i smak polskiego pieczywa, zobaczyć pokazy kulinarne Marcina Polusa, Grzegorza Łapanowskiego oraz Dżenety Bogdanowicz w ramach kampanii Trzy znaki smaku, z wykorzystaniem produktów z europejskimi znakami Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Najważniejszym jednak punktem całego wyjazdu był Wielki Finał XIII Edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – SMAKI REGIONÓW” i wręczenie „Pereł 2013”. Samą uroczystość poprzedził wykład Izabeli Byszewskiej i Jana Zwolińskiego Pt.: „Uczestnictwo producentów w systemach jakości żywności wartością dodaną do produktów – promocja krótkich łańcuchów sprzedaży”. Organizatorem Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, która w trakcie regionalnego finału w Białymstoku doceniła i nagrodziła „Perłą” podlaskie produkty:

  • Kindziuk sokólski dojrzewający – Łukasz Ancypo
  • Ser Klinek – Halina Raducha
  • Tort Napoleon ( Napoleonas ) – Regina Pik

Oprócz przedstawicieli województwa podlaskiego , w finale wzięli udział producenci z całego kraju. Nagrody „Perły” oraz certyfikaty wręczył laureatom Stanisław Kalemba – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Całą uroczystość zakończyła prezentacja nagrodzonych produktów.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.