Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Pszczelarze się kształcą – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Pszczelarze się kształcą


Print Friendly, PDF & Email

Wiosna to ostatni dzwonek na korzystanie z wolnego pszczelarskiego czasu i wykorzystanie go na uczestnictwo w szkoleniach. W niedzielę 24 marca 2019 r. pszczelarze i osoby zainteresowane pszczelarstwem licznie uczestniczyli w konferencji pszczelarskiej „Gospodarka pasieczna”, która odbyła się w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Rudce. Aktywni pszczelarze, pasjonaci i młodzi adepci sztuki pszczelarskiej przysłuchiwali się wykładom nt. wychowu matek, zatruć pszczół środkami ochrony roślin oraz wiosennych i jesiennych prac pasiecznych, które wygłosili odpowiednio Maria Gembala, Oliwia Pawłowska oraz Jerzy Tomkielski.

Już w najbliższą niedzielę tj. 14 kwietnia 2019 r. o godz. 10.00 będzie kolejna okazja do spotkania pszczelarskiego. Wykład nt’ „ Nowoczesnych metod pszczelarstwa na przykładzie kanadyjskich pasiek towarowych” poprowadzi znany w świecie pszczelarskim teoretyk i praktyk Piotr Szyszko. Konferencja odbędzie się podczas Wiosennych Targów Ogrodniczych i Targów pszczelarskich. Serdecznie zapraszam.

Tadeusz Kruszewski