Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Przykłady dobrej aktywizacji i integracji mieszkańców gminy Augustów – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Przykłady dobrej aktywizacji i integracji mieszkańców gminy Augustów


Artykuły w tej kategorii:

Print Friendly, PDF & Email

Gminny Ośrodek Kultury w Żarnowie Drugim wraz z Gminną Biblioteką Publiczną organizuje szereg imprez, wystaw, konkursów dla społeczności lokalnych. Jest najlepszym przykładem działającej jednostki państwowej współpracującej z organizacjami pozarządowymi i społecznością wiejską. Prowadzi zajęcia dla dzieci, młodzieży, rolników, kobiet, a także dla seniorów i mężczyzn. We współpracy ze stowarzyszeniem „Aktywna Kobieta” realizuje projekt „Z małej szkoły lepszy start”.

W roku 2014 organizuje 27 spotkań grupowych, w tym 7 większych imprez. Dotychczas mieszkańcy gminy Augustów i nie tylko, uczestniczyli w: Balu Samorządowca, Przeglądzie kolęd, pastorałek, Dzień Babci i Dziadka, Balu Przebierańców dla dzieci, Wieczorku karnawałowego dla seniorów, Ferie zimowe wg szczegółowego planu, Mistrz Ortografii, Dzień Kobiet, Warsztaty Twórczości Ludowej z wykorzystaniem tradycyjnych kwiatów decupage. W najbliższym czasie GOK Żarnowo będzie ogłaszać konkurs na najpiękniejszy ogród gminy Augustów.

W kolejnych miesiącach odbędą się inne imprezy:
– Konkurs na plastykę obrzędu wielkanocnego (kwiecień 2014),
– Gminny turniej tenisa stołowego (kwiecień 2014),
– Przegląd muzyczny, taneczny (maj 2014),
– Gminne Spotkanie z Kulturą (maj 2014),
– Dzień Dziecka (czerwiec 2014)
– Mały Omnibus (czerwiec 2014),
– Święto Pola +parafia (czerwiec 2014),
– Wakacje w/p planu szczegółowego (lipiec –sierpień 2014),
– VII Festyn Gminny (lipiec 2014),
– IV Turniej piłki siatkowej ( sierpień 2014)
– Wakacyjne ognisko dla dzieci i młodzieży (lipiec – sierpień 2014)
– Dożynki Gminne – konkurs na wieńce (sierpień 2014),
– Święto jesieni – koncert (konkursy, potrawy z ziemniaków), konkurs na oryginalnego i śmiesznego ziemniaka (wrzesień 2014),
– Andrzejki – wróżby, zabawy (listopad 2014)
– Gminny Turniej tenisa stołowego (grudzień 2014)
– Herody – konkurs bożonarodzeniowy rozstrzygnięcie konkursu – wystawa (grudzień),
– Wigilia Wielkopokoleniowa (grudzień 2014),
– Bal sylwestrowy ( grudzień 2014).
Oprócz pokazów odbywają się zajęcia stałe: muzyczne (wtorek 16.00 – 18.00), pogotowie lekcyjne (piątek 17.00 – 19.00), pomoc dla rolników – wyszukiwanie informacji z zakresy rolnictwa (niedziela 12.00 – 14.00) i teatralno – muzyczne (niedziela 14.30 – 16.00).
Przy dobrej organizacji i współpracy pracowników Gminnego Ośrodka Kultury i Gminnej Biblioteki Publicznej oraz mieszkańców wsi i stowarzyszenia „Aktywna kobieta” możemy zaobserwować połączenie pracy, która nie tylko uczy, ale również dostarcza przyjemności i rozwija talenty innych. Jeżeli ktoś raz już zauczestniczył, czeka z niecierpliwością na kolejną imprezę, zabierając się ze sobą innych znajomych.

 

 

 

Justyna Chomicz