Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Przeczytaj najnowsze „Wiadomości Rolnicze” – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Przeczytaj najnowsze „Wiadomości Rolnicze”


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy do lektury majowego wydania naszego pisma. Spotykamy się w trudnych czasach, w których zagraża nam nie tylko koronawirus, ale i susza, z którą będziemy musieli zmierzyć się w tym roku. Wszyscy musimy dostosować się do zasad i ograniczeń jakie zostały wprowadzone w związku z pandemią, ale nie oznacza to, że zaprzestajemy swojej działalności. W celu przeciwdziałania skutkom epidemii resort rolnictwa zaproponował i wprowadził w życie przepisy określone jako Tarcza Antykryzysowa w rolnictwie.
Instytucje, które wspomagają rolników, w tym PODR Szepietowo, wprowadziły ograniczenia, ale nadal prowadzą działalność. Możecie korzystać z usług, tylko na trochę innych zasadach. Najbezpieczniejszym sposobem jest wcześniejsze, telefoniczne skontaktowanie się z doradcą. O szczegółach przeczytacie w naszym czasopiśmie.
Szanowni Rolnicy – pamiętajcie, że w maju, zgodnie z harmonogramem, planowany jest nabór wniosków o wsparcie dla młodych rolników chcących samodzielnie rozpocząć gospodarowanie. Trwa nabór na modernizację gospodarstw rolnych, na inwestycje zapobiegające zniszczeniu potencjału produkcji rolnej i restrukturyzację małych gospodarstw. O szczegółach piszemy w tym numerze. O pomoc w wypełnieniu wniosków możecie zwrócić się do doradców PODR w Szepietowie. Dane kontaktowe znajdziecie na ostatniej stronie „Wiadomości Rolniczych” i na stronie: www.odr.pl.
Ponadto przeczytacie m.in. o chorobach racic, o naturalnych sposobach zwalczania warrozy, o organizacji wypasu krów mlecznych i prawidłowym koszeniu traw.
Znajdziecie też kilka pomysłów na wykorzystanie do upiększenia ogrodu starych narzędzi rolniczych. Polecamy wiosenne potrawy przygotowane przez Małgorzatę Ostapowicz, właścicielkę gospodarstwa agroturystycznego „Leśny Dworek” w Kryłatce oraz przepisy na niezwykłe placuszki.
Zachęcamy do kontaktu z redakcją – czekamy na Wasze przepisy i zdjęcia wykonanych potraw – każdy przesłany na adres: redakcja.wr@odr-szepietowo.pl przepis kulinarny opublikujemy w „Wiadomościach Rolniczych”.

Życzę miłej lektury
Anna Fatyga
Redaktor Naczelna