Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Program – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Program


Print Friendly, PDF & Email

Pokazy zbioru kukurydzy, bogata kolekcja odmian, prezentacje doświadczeń, wystawcy z branży rolniczej, wykłady i rozstrzygnięcia konkursów to niektóre z atrakcji, jakie przygotowaliśmy na Podlaski Dzień Kukurydzy. 11 września Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie wspólnie z Polskim Związkiem Producentów Kukurydzy organizuje największą w województwie podlaskim imprezę dla plantatorów i miłośników kukurydzy.  Tego dnia kukurydza będzie pełniła główną rolę na polach doświadczalnych w Szepietowie. Czytaj więcej

 

11 września 2016 r. (niedziela)

   10.00 

Otwarcie Podlaskiego Dnia Kukurydzy – Grzegorz Mikołajczyk, Dyrektor Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Tadeusz Michalski, Prezes Polskiego Związku Producentów Kukurydzy w Poznaniu

10.20 

Wykład: Strip-Till w uprawie kukurydzy – prof. dr hab. Tadeusz Michalski UP w Poznaniu

11.00 

Wykład:Ochrona kukurydzy przed suszą i omacnicą prosowianką – Syngenta – Janusz Malanowski

11.20 

Wykład i pokaz: Nowoczesna metoda odstraszania dzików od upraw polowych – ERDA – Marcin Haremza

11.40 

Wykład: Nawóz organiczno-mineralny OrCal w precyzyjnej uprawie kukurydzy Team-Rol – Tomasz Wyszkowski

12.00 

Rozstrzygnięcie konkursu dla producentów mleka „Bezpieczna obsługa zwierząt gospodarskich” – KRUS Białystok

12.20 

Promocja i degustacja potraw z kukurydzy w ramach programu promocyjnego Polskiego Związku Producentów Kukurydzy „Kukurydza – słoneczne   ziarno zdrowia” – finansowanego ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych

13.00 

Pokazy: Zbioru kukurydzy na kiszonkę

-Innowacyjny sposób zakiszania kukurydzy, DuPont Pioneer Ryszard Wojciechowski

-Pokaz pracy maszyn uprawowych, PODR Szepietowo

9.45 – 14.00 

IX Wojewódzki Konkurs Orki

 

 

 

W programie również:

Prezentacja kolekcji odmian kukurydzy – firmy nasienne

plakat kukurydza16 strona