Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Podlaskie kulinarne perły – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Podlaskie kulinarne perły


Print Friendly, PDF & Email

W tegorocznym konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, którego finał odbył się 20 września podczas Targów „Samki Regionów” w Poznaniu, aż 4 perły trafiły do podlaskich wytwórców regionalnych produktów żywnościowych. W historii konkursu przedstawiciele województwa podlaskiego po raz pierwszy zostali nagrodzeni tak licznie. Laureatami zostali Biruta Zimnicka za ser owocowy „oboliu suris”, Małgorzta Ostapowicz za pasztet z dzika, Tomasz Siergiejewicz za szczupaka faszerowanego pieczonego w tataraku i Grażyna Putkowska za ser nadbużański dojrzewający.

O nagrodę „Perły” może ubiegać się producent dla swojego wyrobu nagrodzonego we wcześniejszych edycjach konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo w etapach wojewódzkich. Podstawowym celem przedsięwzięcia jest identyfikacja i promocja rodzimych produktów regionalnych, wyrosłych z polskiej, lokalnej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur.

Joanna Czarkowska

otwarcie

Spotkanie rozpoczęła Izabela Byszewska, Krajowy Koordynator Konkursu NKD,
prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego

szczupak faszerowany

Szupak faszerowany pieczony w tataraku Tomasza Siergiejewicza

pasztet z dzika

Pasztet z dzika Małgorzaty Ostapowicz

ser dojrzewajcy

Ser nadburzański dojrzewający Grażyny Putkowskiej 

ser owocowy

Ser owocowy „oboliu suris” Biruty Zimnickiej y

nagrodzeni

Iza Byszewska Zdobywcy Pereł i zaproszeni goście 

tortGoście poczęstowani zostali „urodzinowym” tortem konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo