Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Podlaska firma Mistrzem Krajowej Agroligi 2018 – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Podlaska firma Mistrzem Krajowej Agroligi 2018


Print Friendly, PDF & Email

Mistrzem w kategorii Firmy została  Roltoma Tomasz Stypułkowski z Sokół, która zajmuje się sprzedażą maszyn oraz części zamiennych, natomiast w kategorii Rolnicy Wicemistrzem zostali Państwo Milena i Kamil Chodniccy z Kumelska, którzy prowadzą gospodarstwo rolne specjalizujące się w produkcji mleka wysokiej jakości.

Belwederze 10 czerwca poznaliśmy mistrzów i wicemistrzów Krajowej Agroligi 2018. W uroczystości wziął udział Prezydent RP Andrzej Duda, Pierwsza Dama Agata Kornhauser-Duda oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jan Krzysztof Ardanowski i Sekretarz Stanu w MRiRW Tadeusz Romańczuk.

Prezydent RP w swym przemówieniu powiedział:  „…razem z moją małżonką bardzo lubimy tę uroczystość, to spotkanie. Po pierwsze – dlatego że ono zawsze jest bardzo miłe, a po drugie – dlatego że można pokazać za pośrednictwem mediów całemu polskiemu społeczeństwu i wszystkim tym, którzy w różnych miejscach na świecie mogą tę transmisję oglądać, jak wygląda dzisiaj polska wieś, jak wyglądają ludzie, których ręce na co dzień pracują na polskiej roli, którzy są polskimi rolnikami, którzy współpracują i rozwijają tę tak niezwykle ważną gałąź polskiej gospodarki. Gałąź, która jest absolutnym fundamentem naszego bezpieczeństwa żywnościowego.” Swą wypowiedzią zwrócił uwagę na to jak ważny jest to konkurs w promowaniu polskich rolników i polskiej wsi, która staje się coraz nowocześniejsza.

 

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: PODR Szepietowo

Podczas drugiej części uroczystości, która odbyła się w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, była okazja złożenia gratulacji najlepszym rolnikom i agroprzedsiębiorcom. Wśród gratulujących był Dyrektor Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie Wojciech Mojkowski, który uhonorował podlaskich laureatów pucharami.

zdjęcie: PODR Szepietowo

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: Agroredakcja

zdjęcie: PODR Szepietowo

zdjęcie: PODR Szepietowo

Mistrz Podlaskiej Agroligii 2011 firma TransRol Grażyny i Andrzeja Remisiewiczów obchodziła Jubileusz 25-lecia działalności. Podczas gali była możliwość złożenia gratulacji właścicielom z okazji tak zacnego jubileuszu.

zdjęcie: PODR Szepietowo

 

Laureaci konkursu AgroLiga 2018 – kategoria Firmy:
Mistrz Krajowy:

  • ROLTOMA Tomasz Stypułkowski w Sokołach (woj. podlaskie)

I Wicemistrz Krajowy

  • Zakład Projektowania i Usług Komunalnych „PORAJ” Wawrzyniec Zieliński w Wawrowie (woj. lubuskie)
  • BROWAR KORMORAN w Olsztynie (woj. warmińsko-mazurskie)

Wicemistrz Krajowy:

  • Przetwórnia Warzyw „Kiszone Warzywa z Doliny Baryczy” Michał Sznajder w Karnicach (woj. dolnośląskie)
  • Firma Produkcyjno-Usługowo-Handlowa Kończalscy Balbina i Jerzy w Starorypinie Rządowym (woj. kujawsko-pomorskie)
  • KLIMEKO w Dionizowie (woj. łódzkie)
  • Masarnia OSIP w Wierzawicach (woj. podkarpackie)
  • Centrum Ogrodnicze Toskana Danuta Bednarczyk w Końskich (woj. świętokrzyskie)

Laureat Krajowy:

  • „Geomax” Misztal-Stateczny w Opolu Lubelskim (woj. lubelskie)
  • Zakład Masarski Dariusz Kmak w Kamionce Wielkiej (woj. małopolskie)
  • Firma Fresh Champ w Chotyczach (woj. mazowieckie)
  • „Piekarnia Grabowski” Edyta Grabowska w Otmicach (woj. opolskie)
  • Firma „TOŁŁOCZKO” Tomasz Tołoczko w Kruszynie (woj. pomorskie)
  • Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe MAJMEX w Częstochowie (woj. śląskie)
  • PLEURO Gospodarstwo Rolne Jolanta i Piotr Gebler w Marcinowie (woj. wielkopolskie)

 

Laureaci konkursu AgroLiga 2018 – kategoria Rolnicy:
Mistrz Krajowy:

  • Anna, Antoni i Ireneusz Kuśmierczak z Bełżca (woj. lubelskie)

I Wicemistrz Krajowy:

  • Alina i Wojciech Klimkiewicz z Wtelna (woj. kujawsko-pomorskie)
  • Zygmunt Mikołajczyk z Lisewa (woj. mazowieckie)

Wicemistrz Krajowy:

  • Ewelina i Jan Cisakowscy z Gołaszyna (woj. lubuskie)
  • Katarzyna i Bogdan Łuczyńscy z Wdowina (woj. łódzkie)
  • Bożena i Wiesław Hajda z Głębinowa (woj. opolskie)
  • Milena i Kamil Chodniccy z Kumelska (woj. podlaskie)
  • Łukasz Szmania z Kowalewa (woj. wielkopolskie)

Laureat Krajowy:

  • Jolanta i Wojciech Skowrońscy z Sułowa (woj. dolnośląskie)
  • Barbara Fryc z Nowej Wsi Szlacheckiej (woj. małopolskie)
  • Mieczysława i Jan Tylka z Tokarni (woj. podkarpackie)
  • Daniel Wieczorek z Jezierc (woj. pomorskie)
  • Barbara i Michał Nawarro z Jędrzejowa (woj. świętokrzyskie)
  • Krzysztof Pisarewicz z Sarnowa (woj. warmińsko-mazurskie)
  • Maciej Poroszewski z Bogusławic (woj. śląskie)
  • Joanna i Konrad Fujarscy z Kluczewa (woj. zachodniopomorskie)

Krzysztof Kuteszko