Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Pierwszy w Nowym Roku numer „Wiadomości Rolniczych” trafił już do Czytelników – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Pierwszy w Nowym Roku numer „Wiadomości Rolniczych” trafił już do Czytelników


Print Friendly, PDF & Email

Zachęcamy do przeczytania najnowszych „Wiadomości Rolniczych”, w których piszemy m.in. o ochronie wód oraz o dofinansowaniu do inwestycji zabezpieczających wody przed azotanami. Wspólnie z hodowcami drobiu – Anną i Mikołajem Romaniuk zastanowimy się czy przyzagrodowy chów drobiu powraca do łask?

Ponadto w numerze piszemy jak zimą dokarmiać ptaki, aby nie wyrządzić im więcej szkód niż pożytku. Przypominamy o zawarciu ubezpieczenia upraw rolnych i zwierząt gospodarskich. Jak w każdym numerze podajemy ceny rynkowe podstawowych środków do produkcji rolniczej oraz kilka kulinarnych przepisów. To tylko niektóre nasze propozycje – więcej informacji w wydaniu papierowym. Zapytaj swojego doradcę o najnowszy numer „Wiadomości Rolniczych”.

Jesteśmy dla Was, drodzy Czytelnicy

Zaczynamy Nowy Rok. Każdy z nas zastanawia się co nam przyniesie? Snujemy plany, stawiamy przed sobą wyzwania, ale jednocześnie z sentymentem podsumowujemy ubiegły rok. Co nam przyniósł? Czy z satysfakcją możemy powiedzieć, że był to dobry czas?

W naszej redakcji też robimy podsumowania. Cieszymy się, że byliśmy z Wami kolejny rok, że mogliśmy przekazywać dobre „Wiadomości”, że byliśmy gośćmi w Waszych domach. Obdarzyliście nas zaufaniem, co potwierdza liczba prenumeratorów „Wiadomości Rolniczych” na 2019 rok. Cieszymy się, że chcecie nas czytać. Stali prenumeratorzy to dowód, że jesteśmy potrzebni podlaskim rolnikom, że nasza praca jest przez Was doceniana.

Zespół redakcyjny stanowią doradcy Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie. Teksty, które czytacie piszą Wasi doradcy, z którymi współpracujecie. Nie są dziennikarzami z wykształcenia, tym bardziej doceńmy ich wysiłek, który wkładają, aby całą swoją wiedzę i doświadczenie przekazać Wam, drodzy Czytelnicy w „Wiadomościach Rolniczych”. Do redakcji spływają miłe słowa, które potwierdzają, że jesteście z nami.

Nasz wysiłek doceniony został w ubiegłym roku również przez kapitułę konkursu na najlepsze wydawnictwo ośrodków doradztwa rolniczego oraz w konkursie „AgroKlasa 2018” –  o tym przeczytacie w tym wydaniu pisma.

Bardzo dziękujemy za wieloletnią obecność w Waszych rodzinach. Mamy nadzieję, że w tym roku sprostamy Waszym oczekiwaniom. Zachęcamy do kontaktu z redakcją i dzieleniem się swoimi uwagami. Zawsze czekamy na wasze listy. Łamy „Wiadomości Rolniczych” są dla Was drodzy Czytelnicy!

Anna Fatyga

Redaktor naczelna „Wiadomości Rolniczych”