Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Padł rekord w Szepietowie – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Padł rekord w Szepietowie


Print Friendly, PDF & Email

W ostatnią sobotę i niedzielę czerwca Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie był rolniczą stolicą nie tylko Podlasia, ale i Polski – powiedział na otwarciu VIII Ogólnopolskiej Wystawy Bydła Hodowlanego i XXI Regionalnej Wystawy Zwierząt Hodowlanych i Dni z Doradztwem Rolniczym Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Agroarenę PODR w Szepietowie, przez dwa dni (28 i 29 czerwca) odwiedziło ponad 100 tys. osób. To rekord w historii szepietowskich imprez.

Szepietowo gościło hodowców, rolników, instytucje i firmy działające w rolnictwie i jego otoczeniu. Przyjechało około 200 hodowców z całej Polski, którzy zaprezentowali swój dorobek hodowlany, prawie 800 szt. zwierząt.

Marek Sawicki, minister rolnictwa  spotkał się z hodowcami trzody chlewnej z województwa podlaskiego.

Po raz drugi została zorganizowana Ogólnopolska Wystawa Królików Rasowych i Drobiu Ozdobnego.

Do Szepietowa przyjechali producenci maszyn rolniczych, wyposażenia budynków inwentarskich, urządzeń udojowych oraz firmy paszowe, nawozowe, finansowe i doradcze oraz instytucje obsługujące rolnictwo. W sumie na powierzchni ponad 10 hektarów swoją ofertę przez 2 dni zaprezentowało ponad 350 wystawców.

Natomiast towarzyszące targom Dni z Doradztwem Rolniczym dały odwiedzającym Szepietowo wiele nowych i praktycznych rozwiązań w sferze organizacji gospodarstw rolnych.

W tym roku zwiedzający mieli okazję zobaczyć wyniki pracy uczestników Podlaskiej Szkoły Młodych Hodowców, organizowanej po raz pierwszy przez Podlaski Związek Hodowców Bydła i Producentów Mleka przy współpracy z Polską Federacją Hodowców Bydła i Producentów Mleka.

Tradycyjnie zobaczyliśmy niezwykle widowiskowy konkurs Młodych Hodowców.

Na przestrzeni lat wystawy w Szepietowie zawsze wyróżniały się imponującą frekwencją, rekordową liczbą wystawców, atrakcyjnością wykładów i wspaniałą atmosferą.

Klimat szepietowskich wystaw doceniają wystawcy i zwiedzający, których z roku na rok jest co raz więcej.

Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych to bez wątpienia największa rolnicza impreza w regionie i jedna z najbardziej liczących się imprez w branży rolniczej w kraju.

Tradycyjnie wybrano Hit Wystawy, Najatrakcyjniejsze stoisko, Hit publiczności.

Hitem Wystawy została zintegrowana prasoowijarka McHale. Cechuje ją bezpośredni przerzut beli z komory prasy do owijarki w pionowy pierścień owijania. Maszyna polecana do gospodarstw utrzymujących ponad 30 szt. bydła. Maszyna posiada bardzo wysoką wydajność – 60 bel na godz. co ma istotny wpływ na jakość uzyskiwanej sianokiszonki.

Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka otrzymała puchar za najatrakcyjniejsze stoisko.

W kategorii „Hit Publiczności” zwyciężyło GAGATKOWO – zabawa po byku – Polskie Stowarzyszenie Pedagogów i Animatorów – KLANZA, Oddział Białystok. Stoisko, gdzie pod okiem fachowców uczestniczyły dzieci i młodzież. Zaprezentowano stoiska: cyrkowe, dużych gier, malowanych twarzy, plastyczne a także bańki mydlane. Była to fantastyczna zabawa i przygoda, co docenili zwiedzający.

Katarzyna Jamiołkowska

Anna Fatyga

1625 1

1625 2

1625 4

1625 3

1625 5