Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

„Odpoczywaj na wsi” – konkurs plastyczny dla uczniów szkół podstawowych – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

„Odpoczywaj na wsi” – konkurs plastyczny dla uczniów szkół podstawowych


Print Friendly, PDF & Email

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w ramach projektu „Odpoczywaj na Wsi” organizuje ogólnopolski konkurs plastyczny dla dzieci i młodzieży ze szkół podstawowych. Celem konkursu jest m. in. promowanie wśród uczniów wypoczynku na polskiej wsi i kreowanie wizerunku obszarów wiejskich jako turystycznego rynku oferującego zróżnicowane i całoroczne atrakcje.

Konkurs będzie przebiegał w trzech etapach: szkolnym, wojewódzkim i ogólnopolskim. Zadaniem konkursowym jest wykonanie przez uczniów pracy plastycznej w formacie A3 w dowolnej technice (rysunek, malarstwo, grafika) na temat wypoczynku na polskiej wsi, w szczególności z uwzględnieniem walorów naturalnych, dziedzictwa kulturowego i kulinarnego oraz różnorodności przyrodniczej obszarów wiejskich. Planowany termin realizacji konkursu to III-IV kwartał 2019 r.

Informacja dotycząca konkursu zostanie przekazana za pośrednictwem wojewódzkich kuratorów oświaty do dyrektorów szkół podstawowych w całej Polsce. Powołana przez dyrektora szkolna komisja konkursowa dokona wyboru trzech prac w dwóch grupach wiekowych: I grupa: klasy 0-III i II grupa : klasy IV-VIII i przekaże wyróżnione prace do 21 września 2019 r. do Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w województwie, na terenie którego leży szkoła. Zadaniem Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego jest powołanie przez dyrektora Wojewódzkiej Komisji Konkursowej, która wyłoni po trzech laureatów w dwóch kategoriach wiekowych. Najlepsze prace z obu kategorii zostaną przekazane do 18 października 2019 r. do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Uroczyste wręczenie nagród laureatom szczebla krajowego odbędzie się 21 listopada2019 r. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie podczas Międzynarodowych Targów Turystycznych TT Warsaw.

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowym regulaminem konkursu „Odpoczywaj na Wsi”, dostępnym do pobrania poniżej.

Regulamin konkursu Odpoczywaj na wsi

Formularz zgłoszeniowy

Szczegółowych informacji na temat konkursu udziela:

Sylwia Sikorska

Specjalista ds. promocji

Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

tel. (86)275-89-02; 518-793-569;

e-mail: ssikorska@odr-szepietowo.pl