Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Niedziela pod znakiem kukurydzy już wkrótce w Szepietowie – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Niedziela pod znakiem kukurydzy już wkrótce w Szepietowie


Print Friendly, PDF & Email

Podlaski Dzień Kukurydzy to cykliczna impreza organizowana przez Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie i Polski Związek Producentów Kukurydzy w Poznaniu, której tematem przewodnim jest uprawa kukurydzy. W tym roku na naszych polach doświadczalnych spotkamy się 13 września. Pomimo skomplikowanej sytuacji epidemiologicznej i wprowadzonych w związku z nią ograniczeń, dokładamy wszelkich starań aby ta impreza spełniała Państwa oczekiwania. Jak co roku przygotowaliśmy bogatą kolekcje odmian kukurydzy, dzięki której będzie możliwość lustracji oraz oceny roślin pod kątem jej budowy. Bardzo ważna jest tez możliwość porównania różnych odmian kukurydzy, rosnących obok siebie, na podobnej glebie i w tych samych warunkach klimatycznych. Daje to obraz jak dana roślina sprawdza się w podlaskich warunkach klimatycznych. Będzie również możliwość skorzystania z porad doradców Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie oraz konsultacji z doradcami wszystkich firm nasiennych biorących udział w Podlaskim Dniu Kukurydzy. Dla wszystkich, którzy chcieliby posiąść dodatkową wiedzę zorganizowaliśmy wykłady pt. Idealna kiszonka z kukurydzy – jaka powinna być? który poprowadzi Marek Skiba oraz Wiosenne wyzwania, analiza sytuacji i perspektywy dla kukurydzy w 2020 r., który wygłosi Rafał Kowalski. Przeprowadzimy również promocję pn. Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy do celów spożywczych – finansowanego ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Poniżej prezentujemy szczegółowy program oraz plakat naszego wydarzenia.

Zapraszamy

Krzysztof Kuteszko

Program

11.00 – Otwarcie Podlaskiego Dnia Kukurydzy

– Wojciech Mojkowski – Dyrektor Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w  Szepietowie

– Tadeusz Michalski – Prezes Polskiego Związku Producentów Kukurydzy w Poznaniu

11.20 – Lustracja Kolekcji Odmian Kukurydzy

11.20 – Wykład: Idealna kiszonka z kukurydzy – jaka powinna być?

– Marek Skwira – Limagrain Polska

12.00 – Wykład: Wiosenne wyzwania, analiza sytuacji i perspektywy dla kukurydzy w 2020 r

– Rafał Kowalski – Corteva Agriscience

12.30 – Konsultacje w zakresie produkcji kukurydzy – namiot wykładowy

12.30 – Promocja: „Uprawa i wykorzystanie ziarna kukurydzy dla celów spożywczych”

–   finansowanego ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

13.00 – Pokaz:

– Zbiór kukurydzy na wysokoenergetyczną kiszonkę – Ryszard Wojciechowski –    Corteva Agriscience

 

Z uwagi na zagrożenie rozprzestrzeniania się koronowirusa SARS-Cov-2, PODR Szepietowo zastrzega sobie prawo do odwołania Podlaskiego Dnia Kukurydzy nie później niż 7 dni przed planowaną datą imprezy.