Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na Wystawę – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na Wystawę


Print Friendly, PDF & Email

Program XXI Wojewódzkiej Wystawy Zwierząt Hodowlanych

i Targów Rolnych „W sercu Polski”

Bratoszewice 2019

 

22.06.2019 r. (sobota)

Wystawa Hodowlana

830-1130 ● ocena bydła mlecznego – na ringu głównym

  • prezentacja bydła mięsnego – w kojcach
  • ocena owiec – w kojcach
  • ocena drobnego inwentarza – na stanowiskach

 

1130-1200 – Aukcja Jałówek Hodowlanych w Sercu Polski – na ringu głównym

 

1200-1500 – ocena koni – na ringu głównym

 

1600-1700 – wręczenie pucharów dla wiceczempionów, uhonorowanie hodowców statuetkami za udział w wystawie i okolicznościowymi dyplomami

 

1800 – poczęstunek dla wystawców zwierząt hodowlanych

 

Wystawa Rolnicza

 

800-1600

● prezentacja maszyn, urządzeń i środków do produkcji rolnej

  • fachowe doradztwo
  • kiermasz roślin ozdobnych
  • prezentacja poletek demonstracyjnych – kolekcja odmian roślin uprawnych
  • kiermasz prac twórców ludowych
  • budowa domków dla zapylaczy, pokaz miodobrania z poczęstunkiem – stoisko WZP
  • atrakcje dla dzieci: plac zabaw, przejażdżki na kucach, konkursy

 

1030-1100 Zespół Ludowy LUDOWIACY OD BĘDKOWA

 

1100 – uroczyste otwarcie Targów Rolnych „W sercu Polski”

 

1130-1200 – uhonorowanie rolników producentów działających w ramach Rolniczego Handlu

Detalicznego (RHD)

 

1200-1230 – wręczenie nagród w Wojewódzkim Konkursie Wyrobów Mleczarskich

 

1230-1245 – pokaz bezpiecznego gaszenia pożarów kuchennych

 

1245-1315 Zespół Ludowy LUDOWIACY OD BĘDKOWA

 

1330-1430 Amatorski Zespół Śpiewaczy z Sokolnik Parceli działający przy Gminnym Ośrodku

Kultury w Leśmierzu

 

 

23.06.2019 r. (niedziela)

          900 – msza św. w kościele pw. św. Augustyna w Bratoszewicach

 

Wystawa Hodowlana

1030-1045 – uroczyste otwarcie XXI Wojewódzkiej Wystawy Zwierząt Hodowlanych

 

1045-1050 – wręczenie pucharów za prezentację bydła mięsnego

 

1050-1130 – prezentacja bydła mlecznego, wręczenie pucharów za superczempionaty i czempionaty

 

1130-1140 – prezentacja hodowców bydła mlecznego – 25-lecie ŁZHB

 

1140-1210 – Konkurs Młodego Hodowcy (bydło mleczne)

 

1210-1220 – podsumowanie konkursu wiedzy „Rolnictwo Ekologiczne” – wręczenie nagród

 

1220-1235 – rozstrzygnięcie konkursów KRUS

  • Najbezpieczniejsza prezentacja zwierząt hodowlanych XXI Wojewódzkiej Wystawy Zwierząt Hodowlanych w Bratoszewicach
  • XVI Ogólnokrajowy Konkurs Bezpieczne Gospodarstwo Rolne 2019 – etap regionalny

1235-1305 – prezentacja owiec na ringu, wręczenie pucharów za superczempionaty

i czempionaty

 

1305-1335 – pokaz pracy psa pasterskiego

 

1335-1400 – wręczanie pucharów za superczempionaty, czempionaty i prezentację zwierząt – drobny inwentarz

 

1400-1445 – prezentacja koni na ringu, wręczenie pucharów za superczempionaty i czempionaty

        1500 – pokaz kaskaderski na koniach – woltyż kozacki

 

Wystawa Rolnicza

 

800-1600

● prezentacja maszyn, urządzeń i środków do produkcji rolnej

  • fachowe doradztwo
  • kiermasz roślin ozdobnych
  • prezentacja poletek demonstracyjnych – kolekcja odmian roślin uprawnych
  • kiermasz prac twórców ludowych
  • budowa domków dla zapylaczy, pokaz miodobrania z poczęstunkiem – stoisko WZP
  • atrakcje dla dzieci: plac zabaw, przejażdżki na kucach, konkursy

 

1100-1115 – pokaz bezpiecznego gaszenia pożarów kuchennych

 

1115-1130 – wykład na temat produktów pszczelich – Dariusz Adler

 

1130-1230 Zespół taneczny JAZZ FOLK  DANCE 1  działający przy Gminnym Ośrodku Kultury

Sportu i Rekreacji w Jeżowie

 

1230-1300 – Rozstrzygnięcie organizowanego przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa

(KOWR) kulinarnego

Ogólnopolskiego Konkursu „Bitwa Regionów” – etap wojewódzki

 

1300-1330Zespół taneczny JAZZ FOLK  DANCE 2  działający przy Gminnym Ośrodku Kultury Sportu i Rekreacji w Jeżowie

 

1330-1415pokaz ratownictwa technicznego

 

1415-1445 – Dziecięca Grupa Folklorystyczna CHOBERKI działająca przy Urzędzie Gminy w Grabicy