Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Konkurs Podlaskiej AgroLigi 2011 rozstrzygnięty – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Konkurs Podlaskiej AgroLigi 2011 rozstrzygnięty


Print Friendly, PDF & Email

aktu458_1

7 lipca w Podlaskim Urzędzie Wojewódzkim odbył się uroczysty finał Podlaskiej AgroLigi 2011. Konkurs współfinansowany został ze środków pochodzących z Pomocy Technicznej PROW na lata 2007-2013 w ramach „Identyfikacji i analizy możliwych do przeniesienia dobrych praktyk w zakresie rozwoju obszarów wiejskich oraz przekazanie informacji na ich temat” przez Regionalny Sekretariat Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich przy współorganizacji Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.

aktu458_2  aktu458_3

Tytuł Mistrza Podlaskiej Agroligii w kategorii Rolnicy zdobyli Jolanta i Adam Kochańscy z miejscowości Jasionóweczka w gminie Jasionówka w powiecie monieckim. Natomiast przedsiębiorstwo H.R.S.P.iB TRANS-ROL, Grażyny i Andrzeja Remisiewiczów z miejscowości Kruszewo Wypychy, w powiecie wysokomazowieckim zdobyło tytuł Mistrza Podlaskiej AgroLigi w kategorii Firma.

aktu458_5  aktu458_6

Równorzędny tytuł Wicemistrza w kategorii Rolnicy przyznano dwóm gospodarstwom Jolanty i Jana Monachów z miejscowości Kobylanka w gminie Michałowo oraz Małgorzaty i Dariusza Zarębów z miejscowości Jastrząbka Młoda w gminie Śniadowo.

aktu458_7

Tytuł Wicemistrza w kategorii Firma otrzymały przedsiębiorstwa ZHU AGRO-SERWIS Dariusz Sobol z Zambrowa i RUNO Sp. z o.o. z Hajnówki.

Równorzędne tytuły laureata Podlaskiej AgroLigi 2011 otrzymali:
Danuta i Stefan Lipscy, Chodorówka Nowa w gm. Suchowola, powiat sokólski
Lucyna i Stanisław Niewiarowscy, Miłkowice Janki w gm. Drohiczyn, powiat siemiatycki
Anna i Zdzisław Patalanowie, Poryte, gm. Stawiski, powiat kolneński
Teresa i Dariusz Radzewiczowie, Przystawańce, gm. Puńsk, powiat sejneński
Danuta i Jacek Rydzewscy, Koniecki Rostroszewo, gm. Szczuczyn, powiat grajewski
Teresa Sieńkowska, Turówka, gm. Augustów, powiat augustowski
Katarzyna i Sławomir Stasińscy, Wysokie, gm. Wiżajny, powiat suwalski

Najlepsi rolnicy i firmy zostali uhonorowani przez najwyższe władze naszego województwa. Puchary i nagrody wręczyli Wojciech Dzierzgowski Wicewojewoda Podlaski, Mieczysław Kazimierz Baszko Wicemarszałek Województwa Podlaskiego, Ewa Kulikowska Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Obszarów Rybackich, Mariusz Cylwik Dyrektor Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Marek Skarżyński przewodniczący komisji konkursowej, z-ca dyrektora Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie. Jerzy Leszczyński, z-ca dyrektora OR ARiMR w Łomży, Wojciech Kasjanowicz Dyrektor OT ARR w Białymstok. Wysiłki finalistów docenili także przedstawiciele samorządów – starostowie, wójtowie, burmistrzowie oraz sponsorzy – firmy współpracujące z laureatami tegorocznej AgroLigi.

Gratulacjom i życzeniom nie było końca. Galę Podlaskiej AgroLigi uświetnił występ zespołu DePe, który na koniec swoich występów zadedykował wszystkim finalistom piosenkę zespołu Queen „We are the champions”.

Mistrzowie będą reprezentowali województwo podlaskie w dziewiętnastej edycji krajowego konkursu AgroLigi, który organizowany jest przez Redakcję Audycji Rolnych Programu 1 TVP, we współpracy ze Stowarzyszeniem AgroBiznesKlub, zrzeszającym wielu laureatów AgroLigi z poprzednich lat.