Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Estetyczne gospodarstwo 2015 w powiecie sejnenskim – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Estetyczne gospodarstwo 2015 w powiecie sejnenskim


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy właścicieli zagród gospodarstw rolnych usytuowanych na terenie powiatu sejneńskiego (tj. gminy: Giby, Krasnopol, Puńsk, Sejny i miasto Sejny), w których prowadzona jest regularna działalność rolnicza, do udziału w konkursie na “Estetyczne Gospodarstwo 2015”. Z konkursu wyłączone są zagrody gospodarstw agroturystycznych, pensjonatów i gościńców. Pisemne zgłoszenie, należy przesłać do 14 sierpnia 2015 r. na adres Starostwa Powiatowego w Sejnach.

Celem konkursu jest podniesienie walorów estetycznych wsi powiatu sejneńskiego, promocja gospodarstw rolnych o estetycznym obejściu, zachowującym tradycyjne elementy architektury wiejskiej jak również aktywizowanie mieszkańców do działań mających na celu poprawę wizerunku własnych posesji z zachowaniem tradycyjnych elementów i charakteru gospodarstwa wiejskiego.

Podsumowanie konkursu i wręczenie nagród odbędzie się podczas VII Dożynek Powiatowych w Sejnach 27 września 2015 r.

Szczegółowe informacje o Konkursie (regulamin i formularz zgłoszeniowy) dostępne są na stronie internetowej Starostwa Powiatowego w Sejnach: www.powiat.sejny.pl

Organizatorzy konkursu: Starostwo Powiatowe w Sejnach i Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Sejnach. 

Anna Wróblewska