Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Jesień w Polu i Zagrodzie – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Jesień w Polu i Zagrodzie


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy na imprezę folklorystyczną pn. Jesień w Polu i Zagrodzie, która odbędzie się 21 września 2014 r. w Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka w Ciechanowcu.

Początek o godzinie 10.00. Organizatorzy zapewnili wiele atrakcji.

W programie:

10.00 – uroczyste otwarcie imprezy

10.15 – występ kapeli KŁOSY z Ciechanowca

11.00 – występ kapeli BONDARCZUKI z Wieski

11.45 – pokaz kopania ziemniaków motykami

12.00 – pokaz kopania ziemniaków kopaczką konną i “tłoka” z udziałem widzów

12.40 – pokaz bronowania kartofliska broną konną

13.00 – pokaz szatkowania i kiszenia kapusty

13.30 – pokaz obróbki lnu

13.45 – występ KAPELI LUDOWEJ PRZY FABRYCZCE z repertuarem pieśni inspirowanych muzyką Oskara Kolberga

14.45 – konkursy z nagrodami dla dzieci i dorosłych

15.45 – występ zespołu SKOWRONKI z Brańska

16.30 – występ zespołu KALINA z Żurobic

17.00 – występ kapeli BONDARCZUKI z Wieski

17.30 – występ kapeli KŁOSY z Ciechanowca

Ponadto pieczenie chleba i podpłomyków w piecu plenerowym, strzyżenie owiec, praca kowala w kuźni, obróbka ziarna w żarnach rotacyjnych, podskubywanie gęsi i darcie pierza, wirowanie mleka w centryfudze i wyrób masła, praca garncarza na kole garncarskim, przędzenie wełny na kołowrotku, ognisko i pieczenie ziemniaków oraz kiełbasek, stoiska gastronomiczne, stoisko podlaskiego ośrodka doradztwa rolniczego, stoisko z dyniami Józefa Wanaksa, stoiska gospodarstw agroturystycznych, stoiska twórców ludowych, pokaz pracy stacjonarnych silników spalinowych

/red./