Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Jarmark Dominikański w Choroszczy – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Jarmark Dominikański w Choroszczy


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy 9 sierpnia od 11:00 na XXVI Jarmark Dominikański, który odbędzie się w Choroszczy w parku przy Muzeum Wnętrz Pałacowych. Miejsko-Gminne Centrum Kultury i Sportu w Choroszczy przygotowano moc atrakcji i straganów. Na jarmarkowych stoiskach nie zabraknie tradycyjnego pieczywa z Polski i z Litwy, miodów, wędlin, wyrobów rękodzielniczych z drewna, szydełkowych robótek i wielkich obrusów, ręcznie tworzonych dekoracji, pachnideł i powideł wszelakiego autoramentu, potraw litewskich, tatarskich, regionalnych – w tym kiszki ziemniaczanej oraz chleba ze smalcem, baloników, biżuterii, zabawek.

plakat jarmark choroszcz

Będą też lokalne wydawnictwa, w tym najnowsza książka o choroskiej tematyce – „Wspomnienia wojenne”. Na jarmarku będzie można kupić prawie wszystko: od drobiazgów, poprzez wiktuały i węgiel, po samochody i mieszkania z garażem gratis.

Na scenie wystąpią Holiday – grupa obchodzić będzie ćwierćwiecze działalności, a Klepaczanki – zespół folklorystyczny z Klepacz świętować będzie 30 lat istnienia, grupa wokalna Cantamen, Anna Maria Korolczuk i Adam Chrola.

Ponadto: przejazd kolumny zabytkowych pojazdów Stowarzyszenia MotoRetro, gorący pokaz salsy, stoiska wytwórców i artystów ludowych, , wesołe miasteczko oraz strefa dla dzieci wraz z teatrzykiem, zabawami  i kącikami animacyjnymi (malowanie twarzy, stanowisko balonikowe, baniek mydlanych i gipsowych figurek).

Pasjonatów sportu zapraszamy na spotkania z Anną Narel – mistrzynią Polski w badmintonie, Maciejem Grzegorzewskim – mistrz świata kickboxingu, z Dariuszem Kochanowskim – utalentowanym bokserem oraz z Jarkiem Kazberukiem – rajdowcem. Ponadto pokaz brazylijskiej szkoły piłki nożnej – socatots oraz przejażdżka kajakiem poprzez parkowe kanały.

A to wszystko w znakomitej atmosferze wesołego festynu, bo Jarmark Dominikański w Choroszczy to impreza pełna lata.

Organizatorem Jarmarku Dominikańskiego jest Miejsko-Gminne Centrum Kultury i Sportu w Choroszczy, a głównymi współorganizatorami są choroski Urząd Miejski i Muzeum Wnętrz Pałacowych.

Program Jarmarku Dominikańskiego

11.00 uroczyste otwarcie Jarmarku Dominikańskiego

11.30 występ zespołu Klepaczanki – 30-lecie

12.00 teatr dla dzieci

13.00 koncert Anny Marii Korolczuk

13.00 przejazd kolumny zabytkowych pojazdów Stowarzyszenia MotoRetro

14.00 koncert Cantamen

14.30 pokaz tańca w wykonaniu Centrum Tańca i Fitness Latin Studio

15.00 koncert Adama Chroli

16.00 występ Viesna

17.30 koncert Holiday – 25-lecie zespołu

18.30 koncert The Dreamers

20.30 koncert Golden Life – gwiazdy wieczoru

22.00 – 24.00 Muzyka taneczna pod gwiazdami – Junior

Kazimierz Bochenko