Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Konkurs fotograficzny Ogród na pTAK – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Konkurs fotograficzny Ogród na pTAK


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy do sfotografowania ogrodu przyjaznego ptakom, zapylaczom i innym zwierzakom, w których miło spędza się czas człowiekowi – Ogrodu na pTAK! Nagrodzimy autorów zdjęć ilustrujących ogrody najbliższe tej idei. Czekają naprawdę ciekawe nagrody: aparat fotograficzny, lornetka, książki przyrodnicze, budki lęgowe, hotele dla owadów, albumy i inne.

Regulamin konkursu jest do pobrania tutaj.

Zgłoszenia oraz pytania prosimy kierować do Justyny Różańskiej

e-mail: justyna.rozanska@ptakipolskie.pl, tel. 663 797 737.

Więcej o Ogrodzie na pTAK można przeczytać tutaj.

Banery 1

Nasza kampania „Bukiet z pól” pokazuje powiązania pomiędzy rolnictwem a przyrodą. Rolnik ma dużą rolę do odegrania w tym przyrodniczym teatrze życia. Jego dobrze zagrana rola to więcej owadów, ptaków i roślin wokół nas. Trzeba tylko grać fair, z empatią dla drzew i krzewów i miłością dla ptaków i innych żyć. Pola i łąki, a także przydomowe ogrody mogą być oazą życia, jeśli tylko pozwolimy im takimi być. Jesteśmy częścią przyrody, a przyroda jest częścią nas, gramy więc w jednej drużynie, a ta gra warta jest zachodu. Człowiekowi żyje się lepiej, gdy ma wokół siebie drzewa, kwiaty, zioła, motyle, ptaki i owady.

A można je mieć na wyciągnięcie ręki i rzut oka, bo tuż za oknem. Ogród na pTAK to idea ogrodu przyjaznego ptakom, a także wszelkiemu innemu stworzeniu. Ogród na pTAK mieni się kolorami drzew, krzewów, ziół, bylin, kwiatów i motylich skrzydeł. Jest jak staropolski dom: otwarty i gościnny. Nie zazna w nim głodu Kwiczoł ani Szczygieł, z przyjemnością zajrzą do niego trzmiele i pszczoły. Z chęcią my sami w jego gościnnych progach pobujamy się w hamaku i wypijemy napar z mięty.  

IMG 9167m

IMG 9193 m

Kontakt:

Justyna Różańska,

tel. 663 797 737.

e-mail: justyna.rozanska@ptakipolskie.pl

2810 ptakipolskie2810 bukiet z pol2810 fos logo