Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Konkurs „Gospodarstwo przyjazne Przyrodzie” – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Konkurs „Gospodarstwo przyjazne Przyrodzie”


Print Friendly, PDF & Email

Zapraszamy do konkursu „Gospodarstwo przyjazne Przyrodzie” Konkurs organizowany jest przez stowarzyszenie Ptaki Polskie i jest częścią kampanii na rzecz różnorodności biologicznej w krajobrazie rolniczym „Bukiet z pól”.

  • Prowadzisz gospodarstwo, w którym są dziuplaste drzewa, na polach są oczka wodne, miedze, zakrzewienia?
  • Nie wypalasz traw?
  • Kosisz od środka do zewnątrz dając zwierzętom szansę na ucieczkę?
  • Stosujesz ekologiczne środki ochrony roślin i naturalne nawozy?
  • W Twoim sadzie i ogrodzie jest mnóstwo gatunków roślin, szczególnie tych nektarodajnych?
  • Zostawiasz część plonów na polu oraz w ogrodzie i sadzie dla dzikich zwierząt?

Zgłoś swoje gospodarstwo do konkursu!

Wyłonimy trzy gospodarstwa najbardziej przyjazne Przyrodzie. Na zwycięzców czekają nagrody: aparat fotograficzny, lornetki, budki lęgowe, hotele dla owadów, książki przyrodnicze.

Na zgłoszenia czekamy do 27 listopada 2017.

Regulamin dostępny jest tutaj..

Zapraszamy na stronę kampanii Bukiet z pół www.bukietzpol.pl

2810 ptakipolskie  2810 bukiet z pol  2810 fos logo

Kampania „Bukiet z pól. Kampania informacyjno-edukacyjna na rzecz zatrzymania spadku różnorodności biologicznej w krajobrazie rolniczym” stowarzyszenie Ptaki Polskie realizuje dzięki dofinansowaniu z Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej na podstawie umowy nr 533/2015/Wn50/EE-EE/D.