Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Dostojne Jubilatki – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Dostojne Jubilatki


Print Friendly, PDF & Email

Antonina Kordupel z Jabłoni Piotrowce w gminie Nowe Piekuty,  Marianna Radziszewska z Radziszewa Sieńczuch i Genowefa Uszyńska z Lubowicz Byzie w gminie Klukowo  pod koniec ubiegłego roku obchodziły swoje setne urodziny? Takiego wieku i tak licznej rodziny można tylko pozazdrościć.

Antonina Kordupel z Jabłoni Piotrowce w gminie Nowe Piekuty 17 listopada 2014 r. skończyła 100 lat. W dniu tego szczególnego jubileuszu towarzyszyła jej rodzina oraz przedstawiciele KRUS na czele z Prezesem KRUS Arturem Brzóska. Wśród składających życzenia był również Wójt Gminy Nowe Piekuty.

Wszyscy złożyli Jubilatce serdeczne życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności i wszystkiego dobrego, wręczając listy gratulacyjne i bukiety kwiatów.

Była to piękna i skłaniająca do zadumy rocznica, a także okazja do wspomnień i refleksji nad zmieniającymi się epokami i pokoleniami.

Wspaniały jubileusz obchodziła 2 grudnia 2014 r. Marianna Radziszewska z Radziszewa Sieńczuch, która dołączyła do grona ponad 3300 stulatków żyjących w Polsce.

Pani Marianna urodziła się 2 grudnia 1914 r. w Jaszczołtach w gminie Grodzisk. W 1936 roku wzięła ślub ze Stanisławem Radziszewskim i wraz z nim zamieszkała w Radziszewie Sieńczuch w gminie Ciechanowiec. Jest matką dwóch córek, babcią trzynaściorga wnuków i prababcią ośmiorga prawnuków. Jubilatka cieszy się doskonałym zdrowiem i pamięcią, nadal jest samodzielna i mieszka sama, choć korzysta też z pomocy mieszkającej w pobliżu rodziny.

 W tym wyjątkowym dniu towarzyszyła jej rodzina oraz przedstawiciele samorządu i delegacja KRUS.

Prezes Artur Brzóska przekazał Jubilatce kwiaty oraz okolicznościowy list gratulacyjny, informujący o przekazaniu comiesięcznego dodatku do wypłaconej przez KRUS emerytury.

Marianna Radziszewska jest piątą osobą w powiecie wysokomazowieckim, która w 2014 r. osiągnęła ten piękny wiek i jedenastą spośród stulatek mieszkających w powiecie.

26 listopada 2014 r. mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego Genowefa Uszyńska obchodziła swoje 100 urodziny.

W tym niezwykłym dniu Jubilatkę zamieszkującą w miejscowości Lubowicz Byzie w gminie Klukowo odwiedziła najbliższa rodzina, przedstawiciele KRUS oraz licznie zgromadzeni mieszkańcy wsi. W uroczystości uczestniczył Prezes KRUS Artur Brzóska, który przekazał  Jubilatce kwiaty oraz list gratulacyjny.

Atmosfera spotkania wprawiła Panią Genowefę w tak dobry nastrój, iż postanowiła zaprezentować swoje zdolności recytatorskie, a tym samym pochwalić się  doskonałą pamięcią. Pomimo upływu lat Jubilatka cieszy się dobrym zdrowiem i pogodą ducha.

                                                                   Izabela Lutostańska

                                                                   Kierownik PT KRUS w Wysokiem Mazowieckiem