Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Smacznie i zdrowo – pokaz kulinarny w Pilikach – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Smacznie i zdrowo – pokaz kulinarny w Pilikach


Print Friendly, PDF & Email

Panie z miejscowości Piliki w gminie Bielsk Podlaski spotkały się na kulinarnym pokazie przyrządzania zdrowych potraw, który został zorganizowany w ramach działalności szkoleniowej PODR w Szepietowie. Pokaz odbył się 17 lipca 2015 r. w świetlicy wiejskiej w Pilikach.

Promocja zdrowego stylu życia

Celem spotkania było propagowanie zdrowego stylu życia, poszerzenie wiedzy na temat zasad żywienia rodziny, a główną atrakcją – przygotowanie potraw o obniżonej zawartości cholesterolu i cukru oraz degustacja smakołyków.

W pokazie wzięło udział 11 osób. uczestniczki to zarówno panie początkujące w sztuce kulinarnej jak i doświadczone gospodynie. Wymianie uwag, doświadczeń, i pytań nie było końca.

Wśród gwaru i dobrego humoru panie wraz z prowadzącą spotkanie specjalistką z Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego przygotowały potrawy na gorąco, np.: diabelskie skrzydełka, kotlety z selera i płatków owsianych, zapiekankę z kurczaka z warzywami, ryż z pieczarkami jako dodatek do mięs, a na przystawkę sałatkę kalafiorową z groszkiem. Na deser przygotowały lekki biszkopt z jabłkami i śmietaną o niskiej zawartości cukru.

Omówiony został również przepis przygotowania naturalnej wegety z warzyw korzeniowych i zielonych części ogólnie dostępnych i popularnych warzyw.

Mieszkanki Pilik, mają doskonale wyposażoną kuchnię w świetlicy wiejskiej. Zadeklarowały chęć kontynuowania podobnych spotkań.

 

Piliki 1

Piliki 2

                                                                                             Barbara Porowska