Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Zioła w kuchni i apteczce – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Zioła w kuchni i apteczce


Artykuły w tej kategorii:

Print Friendly, PDF & Email

W ramach działalności szkoleniowo-oświatowej zorganizowano pokaz p.t. ”Zioła w kuchni i apteczce”, który przeprowadzono w dniu 4 marca 2014 roku. Spotkanie odbyło się w gospodarstwie agroturystycznym p. Bożeny i Tadeusza Dąbkowskich w miejscowości Czartoria, gmina Miastkowo w powiecie łomżyńskim zaś Organizatorem był Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie a uczestnikami mieszkańcy terenów wiejskich, zainteresowani tą tematyką. Pokaz nie przypadkowo został zorganizowany w tej miejscowości. Jest tu bogactwo surowców zielarskich nieskażonych przez cywilizację. W Czartorii znajduje Ośrodek Naturalnych Metod Ochrony Zdrowia. Jego właściciel Krzysztof Czarnecki przybliżył uczestnikom spotkania zagadnienia dotyczące zastosowania ziół w lecznictwie. Natomiast zioła w kuchni praktycznie wykorzystano w przygotowaniu różnych potraw takich jak: zupa pokrzywowa, różne rodzaje kotletów jarskich z ziołami, sałatki, surówki, pieczony chleb i napoje. Na stole znalazły się też ciasta i desery. Wszyscy czynnie brali udział w pokazie. Jedna z uczestniczek Bożena Dąbkowska mówi, że organizacja takich form szkoleniowych to doskonały sposób na przekazanie wiedzy praktycznej. Podobnego zdania jest Brigida Maślak, która twierdzi, że taki rodzaj szkoleń, doskonale służy wymianie doświadczeń. Pokaz zakończył się wspólną degustacją przygotowanych potraw.

Elżbieta Grunwald