Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Stroiki okolicznościowe na Święto Zmarłych – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Stroiki okolicznościowe na Święto Zmarłych


Artykuły w tej kategorii:

Print Friendly, PDF & Email

W ramach realizowanych przez PZDR w Bielsku Podlaskim porad doradczych i szkoleniowych, pod koniec października został przeprowadzony pokaz pt. „Sezonowe dekoracje domu i zagrody” w Gminnym Centrum Biblioteczno-Kulturalnym w Wyszkach w powiecie bielskim.

IMG 1456

Celem pokazu było zainspirowanie kobiet do kreatywnego tworzenia stroików okolicznościowych oraz innych elementów dekoracyjnych podnoszących estetykę otoczenia.

Uczestniczące w pokazie mieszkanki wsi nie pierwszy raz brały udział w spotkaniu organizowanym przez Ośrodek Doradztwa Rolniczego. Wspólnie z prowadzącą przygotowały niepowtarzalne, naturalne stroiki na groby z okazji Święta Zmarłych. Bazą stroików była gąbka florystyczna, która doskonale utrzymuje świeżość żywych kompozycji. Stroiki wykonywane były z żywych gałązek krzewów i drzew iglastych, głównie jałowców, świerka, jodły. Wykorzystane zostały również pędy bluszczu, mahonii, leszczyny, perukowca, kłosy zbóż i traw, a także szyszki, miechunka, miesiącznica, rajskie jabłuszka oraz sztuczne kwiaty.

W rezultacie powstały oryginalne i efektowne stroiki, które uczestniczki przeznaczyły na groby najbliższych.

IMG 1434

IMG 1447

IMG 1448

IMG 1449

IMG 1451

IMG 1458

IMG 1460

Barbara Porowska