Estetyka i zasady serwowania potraw
Artykuły w tej kategorii:
- Pisanka ażurowa
- Leczenie ogrodem
- „Estetyzacja wiejskiej zagrody” w Niewinie Borowym
- Szydełkowanie jest proste
- Ogród zimą
- Rękodzieło na Święto Zmarłych
- Haft wstążeczkowy – mało znane rękodzieło…
- Stroiki okolicznościowe na Święto Zmarłych
- Ogród dla każdego
- Ozdoby wielkanocne – jaja dziergane szydełkiem
- Tulipany w roli głównej
- Dekoracje z warzyw i owoców
- Pokaz wykonywania stroików bożonarodzeniowych
- Wielkanocne dekoracje domu
- Estetyka i zasady serwowania potraw
- Dekoracje domu i zagrody
- Letnie szczepienie jabłoni i grusz
- Zioła w kuchni i apteczce
- Sezonowe dekoracje w Żelechach
- Konkurs „Zgadnij co to za roślina?” podczas Wiosennych Targów Ogrodniczych i Targów Pszczelarskich
- Krok po kroku do pięknego ogrodu
- Cięcie w starym sadzie
- Produkujemy rozsadę pomidorów
- Ozdobne trawy
- Savoir vivre przy stole
- Urodziwe dalie
- Winobluszcze – pnącza jesieni
- Magnolie – kapryśne, ale efektowne
- Dobieramy gatunki i odmiany do małych ogródków przydomowych
- Rośliny cebulowe i bulwiaste zimujące w gruncie
- Odmiany drzew owocowych do nasadzeń
- Cięcie drzew i krzewów ozdobnych
- Uprawiamy warzywa pod osłonami
- Jak powinna wyglądać nowocześnie zagospodarowana zagroda wiejska
- Zimowa kołderka? Okryjmy, by nie zmarzły
- Rozmnażamy krzewy z sadzonek
- Zakładamy i pielęgnujemy żywopłot
- Jesienne prace na trawniku
- Byliny w ogrodzie przydomowym
- Niezwykłe oczary
- “Zimowe” cebulowe
- Wiosenna pielęgnacja trawnika i krzewów ozdobnych
- Świąteczne dekoracje
- Jak się zachować przy stole
- Święta Bożego Narodzenia
- Dwa oblicza stresu
- Przyjmujemy gości
- Utrwalanie roślin do jesienno-zimowych kompozycji
- Kolorowe kwiaty w środku zimy
Okres przedświąteczny to dobry moment na przypomnienie i naukę, w jaki sposób można udekorować odświętnie stół, jak profesjonalnie ustawić nakrycia i serwować przygotowane potrawy.
Takie cele przyświecały organizacji pokazu „Zdrowy styl życia” , który odbył się w miejscowości Nagórki Jabłoń w powiecie zambrowskim. Uczestniczki spotkania poznały tajniki doboru wystroju stołu do typu spotkania oraz podstawowego ustawienia zastawy stołowej. Kolejnym punktem spotkania była nauka doboru dekoracji i różnorodnych sposobów składania serwetek.
Katarzyna Gołaszewska